Gemeente Aa en Hunze lanceert digitale toeristische kaart

Gemeente Aa en Hunze lanceert digitale toeristische kaart

AA EN HUNZE - Of je nou op zoek bent naar een mooie wandeling, bezienswaardigheid, horeca of een overnachtingsplek in Aa en Hunze: het is allemaal in één overzicht te vinden op de nieuwe digitale toeristische kaart die de gemeente lanceert in samenwerking met Wolf Maps.

Informatie(z)uilen
De digitale kaart is een aanvulling op de informatie(z)uilen die nu al in 17 dorpen staan. Deze uit hout gesneden slimme uilen geven toeristen, recreanten en passanten informatie over de omgeving waar zij zich op dat moment bevinden. Via een QR-Code kom je vervolgens bij de interactieve kaart die informatie geeft over de hele gemeente Aa en Hunze. De kaart is voor bijvoorbeeld ondernemers met één klik te delen op website of social media.

Categorieën
Op de kaart kun je zoeken op verschillende categorieën. Niet alleen bezienswaardigheden, overnachtingsplekken en horeca zijn opgenomen op de kaart, maar ook bijvoorbeeld streekwinkels en parkeerplaatsen. Burgemeester Anno Wietze Hiemstra is blij met de digitale kaart: “Onze gemeente heeft ontzettend veel te bieden, dat wordt in één oogopslag duidelijk. Hopelijk maken veel toeristen, recreanten, maar óók onze eigen inwoners gebruik van de kaart.” Het ontwikkelen van de kaart is een van de digitaliseringprojecten die is ondersteund vanuit de Regiodeal Zuid- en Oost-Drenthe. De kaart is gemaakt in samenwerking met Wolf Maps.

De toeristische kaart is te bekijken via https://maps.informatie-uil.nl/  of via onderstaande QR-Code:
 QR

Tiplijn