Wolfsbos heeft primeur met schoolbreed schaaktoernooi

Wolfsbos heeft primeur met schoolbreed schaaktoernooi

HOOGEVEEN - Naast klassenuitjes, excusies en sportdagen, organiseert Wolfsbos op woensdagmiddag 21 juni voor de eerste keer een schaaktoernooi voor de hele school.

Een primeur. Niet alleen leerlingen maar ook docenten kunnen meedoen. Hoe leuk is het om een mentor of docent te verslaan tijdens een partijtje schaken!

Denkkracht
Initiatiefnemer van het schaaktoernooi is Dries Koster, directeur-bestuurder van Wolfsbos en zelf fervent schaker. In samenwerking met Jeroen Bottema van Schaakclub Hoogeveen en leerling Max van der Linden uit Hoogeveen is het eerste editie van het toernooi klaar om van start te gaan. Koster geeft aan: “We zijn trost dat wij als school dit mooie schaaktoernooi organiseren. Schaken leert kinderen bijvoorbeeld logisch nadenken, problemen oplossen, creatief denken, analyseren en vooruitdenken. Het is een spel waarbij het helemaal aankomt op denkkracht. Het toernooi is zowel voor beginnende als gevorderde schakers, iedereen kan meedoen. Dat maakt het laagdrempelig en leuk! Leerlingen die enthousiast zijn maar nog nooit hebben geschaakt, kunnen vooraf nog een les volgen om zo alsnog mee te doen aan het toernooi. Bij het aanmelden kunnen deeleners aangeven op welk niveau ze spelen. Op basis van niveau worden de partijen ingedeeld”.

Leren van elke schaakpartij
De 17-jarige Max van der Linden uit de 4de klas van de mavo vindt het schaken erg leuk en doet enthousiast mee aan de organisatie van het toernooi. Max vertelt: “Schaken lijkt misschien moeilijk, maar dat valt eigenlijk best mee. Het is een kwestie van de regels leren en dan gewoon lekker gaan spelen. Van ieder schaakpartijtje leer je wel wat en zo word je vanzelf beter. Het is vooral ook heel uitdagend en je kunt tegen iedereen spelen, je vrienden, familie, klasgenoten, docent of mensen die je niet eens kent”.

Tijdens het schaaktoernooi op woensdagmiddag 21 juni van 12.30 tot 15.30 uur is ook publiek van harte welkom op Wolfsbos (locatie Groene Driehoek).

Tiplijn