Classic Album Unplugged - Harvest – Neil Young op 17 juni bij Nijend24

Classic Album Unplugged - Harvest – Neil Young op 17 juni bij Nijend24

ANDEREN - De Friese Muzikanten Jos Harteveld & Peter Krako spelen als eerbetoon aan de Canadese singer-songwriter Neil Young het in 1972 uitgekomen album “Harvest”.

Het album Harvest is het vierde studioalbum van Neil Young en werd zijn grote internationale doorbraak. Met de grote hit singles “Heart of Gold” en “Old Man”. Dit album is toch één van de klassiekers die niet mag ontbreken in iedere muziekverzameling. Op zaterdag 17 juni zullen Peter & Jos zullen dit album unplugged en integraal brengen met 2 stemmen en 2 gitaren.

Daarnaast spelen de heren een tweede set met ander werk van Neil Young en van de verschillende top artiesten die aan het album “Harvest” hebben meegewerkt zoals David Crosby, Stephen Stills, Graham Nash, Linda Ronstadt en James Taylor. Een avond die ons even terugbrengt naar de jaren 70 van Neil Young.

Jos Harteveld
Jos Harteveld werd door zijn ouders al op jonge leeftijd naar de muziekschool gestuurd en uiteindelijk koos hij voor de gitaar, waarbij hij al vrij snel ook ging zingen. Jos werkte met verschillende muzikanten en bands en ging zelf nummers schrijven voor diverse projecten. Hij zong 7 jaar lang in het Pink Floyd project en bracht met ‘Leap Day’ inmiddels vijf albums uit. Ook speelt hij in Skaevver, Two Face’s en Rock-Addiction.

Peter Krako
In 2000 studeerde Peter Krako af aan het Prins Claus Conservatorium in Groningen. Deze opleiding docent elektrische gitaar gaf hem de kickstart voor zijn professionele carrière. Tegen het einde van de studie ontmoeten Peter en Mirjam Timmer elkaar. Met Sietse Huisman, Serge Bredewold, Gregor Hamilton en Yfke de Jong, wordt de band gevormd die het Friese duo Twarres begeleidt. Nadat Twarres stopt, richt Peter zich op bands zoals de Groove Sniffin’Dogs, Daylight Superband en ‘eigen-werk-bandjes’. Of hij nou in een verpleegtehuis optreedt met Willeke Alberti, op een festival speelt met Elske DeWall of wanneer Peter met zijn zoons en Gerrit Breteler speelt in het theater: muziek maken met artiesten doet hij met hart en ziel. Momenteel is Peter in de theaters te zien in de musical Bat out of Hell over het leven van Meat Loaf.

Het optreden op zaterdag 17 juni begint om 20:30 uur, de kaarten zijn beschikbaar via www.nijend24.nl ​en kosten €20,-- inclusief alle hapjes en drankjes.

Tiplijn