Arendsvleugel in Ruinerwold opent Buitenlokaal; een groene buitenruimte die fantasie prikkelt en bewegen stimuleert

Arendsvleugel in Ruinerwold opent Buitenlokaal; een groene buitenruimte die fantasie prikkelt en bewegen stimuleert

RUINERWOLD - Op woensdag 7 juni vindt de feestelijke opening plaats van het Buitenlokaal bij CBS De Arendsvleugel in Ruinerwold.

Van 16:00 tot 18:00 wordt er gevierd dat de school nu een groene buitenruimte heeft die de fantasie prikkelt en bewegen stimuleert. De officiële opening is om 16:30 door wethouders Mark Turksma en Albert Haar. De pers is van harte uitgenodigd om hierbij aanwezig te zijn en in gesprek te gaan met leerkrachten en leerlingen.

CBS De Arendsvleugel is een van de eerste scholen waarbij de omgeving is omgetoverd tot buitenlokaal binnen het project Schoolpleinen Revolutie Drenthe. Heel veel schoolpleinen in Nederland zijn vrijwel volledig versteend. Honderdduizenden kinderen brengen dag in dag uit hun pauzetijd door op deze betegelde pleinen, met weinig ruimte voor creativiteit en fantasie of uitdagingen als het gaat om bewegen. Bij warm weer is het vaak te heet en bij hevige regenval is er wateroverlast. Ook biedt het weinig inspiratie om buiten les te geven, iets wat veel leerkrachten wel zouden willen.

In Drenthe brengen IVN Noord, Stichting Kunst & Cultuur en SportDrenthe daar samen verandering in. Met het project Schoolpleinen Revolutie Drenthe, financieel ondersteund door de provincie, realiseren ze dertig buitenlokalen. Lokalen met ruimte, dynamiek, planten en dieren, waar wat te ontdekken en te onderzoeken valt. Een rijke speel- en leeromgeving die beweging stimuleert en alle zintuigen prikkelt.

Tiplijn