Gemeente Coevorden biedt waardebonnen voor energiebesparende maatregelen via Doe-Mee-Webwinkel Istock

Gemeente Coevorden biedt waardebonnen voor energiebesparende maatregelen via Doe-Mee-Webwinkel

COEVORDEN - Inwoners van de gemeente Coevorden met een krappe beurs kunnen vanaf 1 juni via de Doe-Mee-Webwinkel gebruik maken van energiebesparende regelingen.

Wie niet meer dan €1930,53 bruto per maand verdient of samen met een partner maximaal €2708,23, komt in aanmerking voor de regelingen.

Het gaat om waardebonnen die inwoners kunnen besteden aan energiebesparende maatregelen. Zoals een zuinige wasmachine, een kookplaat of koelkast, tochtstrips of led-lampen. De deelnemende winkels zijn Bouwmarkt Schoonoord, Karwei in Coevorden, Hilbrands Installatietechniek in Oosterhesselen en Mediamarkt in Emmen.

Inwoners hebben, afhankelijk van hun inkomen, recht op €50 tot wel € 800 aan waardebonnen. Wie nog geen toegang heeft tot de Doe-Mee-Webwinkel kan dat aanvragen via, Doe Mee Energieregeling | Gemeente Coevorden. Voor inwoners die het lastig vinden om via de website aan te vragen, is hulp beschikbaar. Dat kan door Humanitas Thuisadministratie, de Invulbrigade of Maatschappelijk Welzijn Coevorden.

Voorkom financiële problemen
Wethouder Joop Slomp: ‘Voor mensen met een krappe beurs kunnen de stijgende energielasten een grote bron van zorgen zijn. We willen voorkomen dat onze inwoners in financiële problemen komen. Via de Doe-Mee-Webwinkel bereiken we nu al zo’n 800 inwoners. Maar ik doe ook een oproep aan inwoners die daar nu nog geen gebruik van maken. Kijk op de site of neem contact op met de gemeente, Humanitas, de Invulbrigade of Maatschappelijk Welzijn Coevorden. Er is vaak meer mogelijk dan je denkt.’

Aanbieders in de regio De Doe-Mee-Webwinkel bestaat vanaf februari 2021 en is voor inwoners met een minimum inkomen. Zij krijgen een budget per jaar en kunnen dat via de webwinkel zelf besteden bij aanbieders in de regio Zuidoost-Drenthe. Deze aanbieders zijn verenigingen of ondernemers met een sportief of cultureel aanbod. Zoals theaters, sportscholen en winkels. Maar je kunt ook gebruik maken van de mogelijkheid om bus- en treinkaartjes te kopen. Als je iets koopt, krijgt de aanbieder direct het geld. Dat is voor de inwoner en de aanbieder makkelijk.

Per 1 juni is het assortiment dus uitgebreid met de energiebesparende maatregelen.

Tiplijn