Wolfsbos haalt bijna € 2.000,- op voor goede doelen tijdens Cascaderun

Wolfsbos haalt bijna € 2.000,- op voor goede doelen tijdens Cascaderun

HOOGEVEEN - Ruim 125 leerlingen en medewerkers van Wolfsbos hebben in april meegedaan aan de Hoogeveense Cascaderun. Ook dit jaar hebben de lopers zich weer ingezet voor Unicef, Kika en Stichting Leergeld Hoogeveen.

Met succes, er is een recordbedrag van € 1.918,80 bij elkaar gelopen. Een verdubbeling van afgelopen jaar. De totale opbrengst is inmiddels overhandigd aan de vertegenwoordigers van de goede doelen.

Unicef, Kika en Stichting Leergeld Hoogeveen
De opbrengst van het sponsorgeld wordt verdeeld onder de goede doelen Kika en Unicef en Stichting Leergeld Hoogeveen. Roelina Zwiers, docent LO bij Wolfsbos geeft aan: “We hebben bewust gekozen voor deze drie organisaties omdat ze zich inzetten voor kinderen. Zo zijn er ook in Hoogeveen kinderen die om financiële redenen niet mee kunnen doen aan activiteiten die voor hun leeftijdsgenootjes heel normaal zijn. Stichting Leergeld Hoogeveen heeft oog voor deze kinderen en biedt hen mogelijkheden om wel deel te nemen aan binnen- en buitenschoolse activiteiten”. Afgelopen week is de cheque met een geweldig mooi sponsorbedrag door Roelina Zwiers overhandigd aan de vertegenwoordigers van de goede doelen.

Gezonde school
Elk jaar is het streven van de school om zoveel mogelijk leerlingen en medewerkers enthousiast te maken om mee te doen aan de Cascaderun. Roelina Zwiers vertelt verder: “Dit jaar deed een recordaantal deelnemers van Wolfsbos mee en daar zijn we ontzettend blij mee. Onze leerlingen van de Internationale Schakelklas (ISK) liepen in plaats van op slippers en platte gympen een geweldige run op hun nieuwe schoenen. Een prachtig en zeer succesvol initiatief van Jeugdfonds Sport en Cultuur Drenthe”. Om de lopers extra te stimuleren heeft de Stichting Cascaderun voor het eerst een juniorencompetitie georganiseerd. Maar liefst twee leerlingen van Wolfsbos vielen in de prijzen. In de categorie V-jong, leeftijd 10-22 jaar is Tara Benjamins uit Hoogeveen derde geworden met een geweldige tijd van 00.38.29. In de categorie M-jong, leeftijd 10-22 jaar is Jelmer Rensing uit Wijster derde geworden met een super snelle tijd van 00.28.58. Een geweldige prestatie van beide lopers. Bram Kruize uit Noordscheschut heeft het meeste sponsorgeld bij elkaar gelopen. De school is trots op al haar leerlingen en medewerkers.

Tiplijn