Kom in de Kas op zaterdag 1 en zondag 2 april in regio Klazienaveen

Kom in de Kas op zaterdag 1 en zondag 2 april in regio Klazienaveen

KLAZIENAVEEN - Kom in de Kas staat in het teken van liefde, en niet zomaar een liefde, maar… Groene Liefde! Groene Liefde voor elkaar, voor de sector, voor de kweker en voor de producten uit de kas.

Ga op zaterdag 1 en zondag 2 april op pad, bewonder al het moois wat de glastuinbouwsector te bieden heeft en wordt verliefd op jouw Groene Liefde. Van groenten en fruit tot planten en bloemen, je ontdekt het allemaal in de kas. In regio Klazienaveen openen acht bedrijven hun deuren voor het publiek. De openingstijden zijn van 10.00 tot 17.00 uur op zaterdag en en op zondag van 11.00 tot 16.00 uur.

Jouw Groene Liefde is dichterbij dan je denkt
Tijdens Kom in de Kas krijgt iedereen de kans om in de kassen te kijken en zelf te zien hoe kwekers het aanpakken. Kijk hoe alles groeit. Juist omdat de glastuinbouw zo’n gevarieerde, innovatieve en geavanceerde sector is, kun je van een kijkje in de kas veel leren. Voor iedereen is het leuk om Kom in de Kas te bezoeken. Je kan bij acht verschillende bedrijven binnen kijken, kom kijken hoe de paprika’s en sierasperges groeien of geniet van de verschillende bloeiende bloemen en planten. Proef ook van het lekkere ijs of een van de andere lekkernijen. Ontdek de groene liefde, die de tuinders elke dag ervaren.

Activiteiten
Uiteraard staat de kweker voor je klaar om al je vragen te beantwoorden. Hoe hij de producten kweekt, maar ook waar de producten naar toe gaan en hoe ze worden gebruikt. Regio Klazienaveen heeft ieder jaar een speciale schuur met dit jaar als thema ‘kom kiek’n en pruven’ voor kinderen. Hier kunnen kinderen op zoek naar lekkere schatten, ontdekken wat de zeven smaken zijn en dit proeven.

Kinderen kunnen hun eigen insectenhotel knutselen en mogen een zaadje planten en meedenken over de toekomst van de tuinbouw. Genoeg te beleven voor jong en oud!

Over Kom in de KasKom in de Kas is het grootste publieksevenement van de glastuinbouwsector en wordt in 2023 voor de 45e keer georganiseerd. In de regio Klazienaveen nemen acht bedrijven deel. Ieder deelnemend bedrijf heeft iets eigens te bieden. De openingstijden zijn van 10.00 tot 17.00 uur op zaterdag 1 en zondag 2 april van 11.00 tot 16.00 uur. Parkeren kan bij de deelnemende bedrijven en op aangewezen locaties. Kom in de Kas is gratis en wordt mede mogelijk gemaakt door Glastuinbouw Nederland, GroentenFruit Huis, Royal FloraHolland, Plantion en Interpolis. Volg Kom in de Kas via Facebook, Instagram en Twitter. Voor meer informatie kijk op www.komindekas.nl.