100 km Ultra trailrun door Drenthe in nieuw jasje

100 km Ultra trailrun door Drenthe in nieuw jasje

GASSELTE - Op zaterdag 15 oktober vindt de zesde editie van de Indian Summer Ultra plaats.

Dit jaar is de opzet vernieuwd. De start en finish is vanaf de camping de Lente van Drenthe bij het Gasselterveld en de deelnemers kunnen dit jaar kiezen uit een variatie van afstanden: 13, 25, 50, 75 en zelfs 100 kilometer.

De eerste vijf edities vonden plaats vanaf de voormalige camping de Weyert in Rolde. "De camping werd verkocht en kreeg een andere bestemming waardoor we opnieuw naar ons evenement hebben kunnen kijken. De langste afstanden waren voorheen 87 en 120 kilometer. Als je 87 km loopt dan loop je net niet de magische honderd kilometer. En als je 100 km zou willen lopen dan moest je er nog twintig bij lopen. Wij merken dat deze aanpassing naar 100 kilometer succesvol blijkt want met nog drie weken aan inschrijvingen te gaan zit het deelnemers aantal op deze lange afstanden boven die van de voorgaande edities ondanks terugloop van deelname bij evenementen in het algemeen. En ook de estafette teams zijn groeiend in populariteit. In estafettevorm de vijf verschillende etappes van ongeveer twintig kilometer lopen schept een band en brengt veel sfeer toe aan het evenement. De deelnemers komen Nederland, Duitsland, België, Polen en de Verenigde Staten" aldus organisator Winfried Bats van evenementenbureau adam&events uit Gasselternijveen.

Sinds het opheffen van de coronamaatregelen is de cultuur- en evenementensector nog niet op het oude niveau qua deelnemers en bezoekers. Dit merken ze ook bij adam&events. Bats: "Ook wij hebben tot nu toe bij onze andere evenementen te maken met vijfentwintig tot dertig procent deelname afname maar we gaan gewoon door want wij geloven in onze evenementen en ook dat de behoefte weer toeneemt. Het cancelen van een evenement is voor een organisatie een laatste optie omdat je weet dat je hierdoor in de toekomst klanten kunt verliezen aangezien men onzeker wordt over de doorgang. Onze strategie is dus doorgaan al zijn de inkomsten lager dan beoogd".

Inschrijven voor alle afstanden kan tot een week voor het evenement. Meer informatie: www.indiansummerultra.nl

Tiplijn