Footballskills Drenthe daagt de jeugd uit

Footballskills Drenthe daagt de jeugd uit

BEILEN - Niels Maagd, eigenaar van Footballskills Drenthe en raadslid GBSBW, is al ambassadeur van het Sportakkoord Midden-Drenthe, maar wil zijn voorbeeldrol verder uitbreiden. Waar het sportakkoord tot doel heeft om iedereen in de gemeente in een veilige en gezonde omgeving te laten bewegen en samen te werken aan een vitaal en verenigd Midden-Drenthe, gaat Maagd een stapje verder.

Hij wil de inwoners van Midden-Drenthe, maar vooral de jeugd, uitdagen tot een challenge: van 1 september tot 31 december geen alcohol drinken en elke dag van de week (minstens) 30 minuten sporten. Niels Maagd: ,,Iedereen weet dat het gebruik van alcohol handoverhand toeneemt, zeker bij onze jeugd. Ondanks campagnes van de overheid dat alcohol echt slecht is voor jongeren onder de 18, zie je het gebruik (en soms misbruik) van alcohol bij de jongeren groeien. Ik wil graag onze jeugd stimuleren en uitdagen om een aantal maanden niet te drinken, om zo de bewustwording van de gevolgen van gebruik van alcohol (met name op jonge leeftijd) te vergroten. Dat jongeren er onderling over gaan praten”. Het zou leuk zijn als iedereen die meedoet af en toe een vlog stuurt op onze socials met de hashtag #gezondmetFSD, zo motiveren we elkaar.''

Niels Maagd gaat zelfs nog verder: hij wil een coach zijn voor iedereen die het moeilijk heeft om deze challenge vol te houden, maar dit wel graag tot een goed einde wil brengen. “Bel me als je motivatie nodig hebt om het vol te houden, dan doen we het samen!”, roept Maagd op. Ook de partners van Footballskills Drenthe helpen graag bij volhouden en volbrengen van deze challenge.

Voor meer informatie over deze challenge en de partners van FSD, kan je contact opnemen met Niels Maagd op 06- 24503316, of kijk op de website: footballskillsdrenthe.nl.

Tiplijn