Serenade Egbert & Sientje 50 jaar getrouwd

Serenade Egbert & Sientje 50 jaar getrouwd

MARWIJKSOORD – 5 mei 2022 is het niet alleen elk jaar Bevrijdingsdag het is ook de dag waarop Sientje en Egbert Nijenhuis met elkaar trouwden. 

Ze zijn dit jaar 50 jaar getrouwd. Dit werd gevierd met een feestje in Ekehaar bij café Popken. Egbert, een muzikant in hart en nieren, heeft zeker 60 jaar alles gegeven voor “de muziek” met zijn trompet.

Helaas moest hij de laatste jaren de muziek laten gaan. Het spelen lukte niet meer zoals vroeger. De muzikale jaren bij Euterpe Rolde en Crescendo Grolloo waren voorbij, in ieder geval als muzikant.

Siny Vink, van Impuls, komt geregeld bij Egbert en Sientje over de vloer. Egbert heeft haar vaak verteld over de vele serenades die hij heeft gebracht met zijn korps. Gelukkig staat Siny als dorpscoördinator van Grolloo in verbinding met heel het dorp en dus ook de muziekvereniging Crescendo. De muziekvereniging waar Egbert zijn laatste noten heeft gekraakt. In een paar berichtjes was het geregeld, muzikanten opgetrommeld en klaar!

Siny had natuurlijk niks gezegd. Zij zou alleen even langskomen ’s avonds. De verrassing was dan ook overweldigend. Beiden waren zichtbaar geëmotioneerd door dit spontane optreden. Een kleine moeite voor een hele prestatie. Ze hebben beloofd nog zeker 10 jaar door te gaan en dan zal Crescendo er weer bij zijn! Die staat!