Bibliotheek Hoogeveen helpt bij het verbeteren van digitale vaardigheden

Bibliotheek Hoogeveen helpt bij het verbeteren van digitale vaardigheden

HOOGEVEEN - Om mensen digitaal vaardiger te maken organiseert Bibliotheek Hoogeveen de komende tijd verschillende workshops, cursussen en inloopspreekuren.

Klik & Tik
Wil je starten met internet, maar weet je niet goed hoe het werkt? Volg dan de basiscursus internet van Klik & Tik in de Bibliotheek. Stap voor stap ga je het internet op. Dit kan op 7 oktober en 11 november.

Internet-workshops
In deze workshops worden specifieke onderwerpen behandeld, zoals een route plannen in Google Maps, werken in Word of andere officeprogrammas, het aanmaken of ordenen van documenten en fotos of bijvoorbeeld een online fotoboek in elkaar zetten. Elke keer is er een ander thema. Dit kan op 12 oktober en 16 november.

DigiVitaler: leer werken met digitale zorg
Contact met de huisarts of ziekenhuis verloopt steeds vaker digitaal via je smartphone, tablet of computer. Heb je hier vragen over of wil je weten hoe het werkt? Geef je dan op voor DigiVitaler. Dit kan op 19 oktober en 23 november.

Aan de slag met je DigiD
Aanvragen van huurtoeslag, het zoeken van werk, doorgeven van een verhuizing, informatie over de opbouw van je AOW, uw zorgverzekering, overal heb je je DigiD voor nodig. Kun je een beetje met internet omgaan, maar vind je het moeilijk om met de websites van de overheid te werken? Schrijf je dan in voor de gratis cursus Aan de slag met je DigiD. Dit kan op 21 oktober.

Digitaal Spreekuur
Bij het Digitaal Spreekuur kun je zonder afspraak naar binnen lopen met vragen over je iPad, tablet, smartphone of computer. Ook kun je hier terecht voor vragen over Thuiskompas, Digitale Overheid, Donorregistratie en de Corona app.

Wanneer?
Maandagmiddag van 14.00 - 15.00 uur
Dinsdagavond in de even weken van 19.00 - 20.00 uur.

Al deze activiteiten zijn gratis voor leden en niet-leden. Aanmelden kan telefonisch via 0528-268131 of via bibliotheekhoogeveen.nl

Tiplijn