Te koop in Drenthe: vrijstaand woonhuis met paardenbak en opstallen

Te koop in Drenthe: vrijstaand woonhuis met paardenbak en opstallen

RUINEN - Als jij droomt van een plek in het buitengebied, je eigen paradijsje en je wilt je paarden naast het huis.

Zoek niet verder en kom eens kijken bij Leeuwte 18 Ruinen, wie weet maak jij binnenkort je dromen waar. In het buitengebied van Ruinen gelegen VRIJSTAAND WOONHUIS met paardenbak, opstallen en ruim 1,4 ha eigen grond.

Bouwjaar: 1954/1978
Woonoppervlakte: 187 m²
Inhoud: 650 m³
Externe bergruimte: 128 m²
Kaveloppervlakte: 14.811 m²
Slaapkamers: 5

Je betreedt het terrein vanaf de Postweg aan de achterzijde van de kavel via de lange oprijlaan. Naast de bewoners wonen hier nu paarden, een varken, een hond en schapen maar andere dieren kunnen natuurlijk ook. Zoals het object nu opgedeeld is, is het zeer geschikt voor het houden van paarden maar wil je iets heel anders dan is dat vanzelfsprekend ook mogelijk.

Indeling:
Begane grond: De hal is ruim en is de centrale plek van dit huis, het geeft toegang tot de woonkamer, de keuken, de bijkeuken, een slaapkamer en naar het achterste gedeelte van het huis. De woonkamer is gesitueerd over de gehele voorgevel van de woning en heeft een mooi zicht op de tuin en het terras. De raampartijen zorgen voor een prettig lichtinval. De woonkamer heeft een gezellige houtkachel en de plavuizenvloer is voorzien van vloerverwarming. De semi-gesloten woonkeuken met eethoek is naast praktisch gebruik, een gezellige plek voor het lezen van de krant of om een kop koffie te drinken. De keuken is uitgevoerd in een landelijke stijl en heeft een 6-pits gasstel en vaatwasser. In de royale bijkeuken vind je het toilet en een toegangsdeur naar de voortuin. Hier is plek genoeg voor een vriezer, extra koelkast, was- en droog opstelling etc. Onder de gehele plavuizenvloer op de begane grond ligt vloerverwarming.

Vanuit de centrale hal zijn twee slaapkamers bereikbaar, beide hebben zicht op de achtertuin. Via een doorgang kom je aan de achterzijde van het huis. Hier is een living met aangrenzend een slaap- en badkamer. De ruimte heeft een schuifpui naar het terras en een leuke schouw met gashaard. De slaapkamer is zowel vanuit de living als uit de badkamer bereikbaar. De badkamer is voorzien van ligbad met douche, wastafelmeubel en 2e toilet. Verder vind je hier de meterkast, het toegangsluik naar de kelder en de vaste open houten trap naar de verdieping. In dit hele gedeelte en in alle slaapkamers ligt een licht laminaat op de vloer.

1e verdieping: De verdieping boven het voorhuis is in gebruik als zolder, hier hangt ook de CV-ketel. De zolder is bereikbaar via een vlizotrap. De verdieping boven het achterhuis is opgedeeld in twee ruimtes, beide zijn te gebruiken als slaapkamer. Het zijn fijne ruime kamers. De achterste kamer heeft een dubbel raam en verder hebben beide een dakraam en worden ze verwarmd door centrale verwarming.

Paardenspul:
De schuur is 16 bij 8 meter en heeft 7 stallen, een wasplaats, een zadelkamer en een hooizolder (het dak is van asbest golfplaten) De grote buitenbak is 48 bij 24 meter en er is anderhalve hectare weiland. Nationaal Park Dwingelderveld is een gastvrij gebied voor recreanten met paarden. Er liggen met borden gemarkeerde ruiter- en menroutes met een totale lengte van 57 kilometer. Ook buiten het Dwingelderveld ligt nog eens 13 kilometer aan paardenroutes. Een klein deel hiervan is ruiterpad en niet geschikt voor mencombinaties. Ook buiten het Nationaal Park liggen delen van de routestructuur. De paden sluiten aan op de routes die beschreven staan in de gids "Men- en ruiterroutes Drenthe".

Bijzonderheden:
* Entree vanaf de Postweg
* Dakisolatie en dubbel glas
* Paardenstal, weiland en rijbak
* Vijf slaapkamers
* Prachtige ligging met vrij uitzicht rondom
* Bestemming wonen én agrarisch
* De woning is niet aangesloten op het riool maar op een IBA, dit wordt door de gemeente onderhouden.

Het betreft hier twee kavels met een totale grootte van 14.811 m2. Het woonhuis heeft de bestemming wonen en is ongeveer 2400 m2 groot, dit is tevens de grootte van het bouwblok. De rest van het naast-, voor- en achtergelegen grond/weiland heeft een agrarische bestemming. De oppervlakte van het agrarische deel is ongeveer 12.411 m2. Het agrarische deel en het wonen deel zijn echter niet van elkaar los te zien. De woning ligt midden in het perceel en wordt ontsloten middels een weg die over beide percelen loopt. Een koper dient rekening te houden met de huidige overdrachtsbelasting tarieven (2% en 8%).

Opstal:
Tegen de woning aan staat een berging, deze is niet in gebruik. De stal heeft en mestput, meerdere boxen, een zadelkamer en over de gehele ruimte een vliering/hooizolder. De stal is ook aan de achterzijde bereikbaar waardoor de paarden eenvoudig naar de rijbak geleid kunnen worden.

Omgeving:
Ruinen is een mooi en gezellig brinkdorp in de gemeente De Wolden, het heeft een goed voorzieningenniveau, zoals basisonderwijs, kinderopvang, bibliotheek,zwembad, sporthal, een gevarieerd winkelbestand, gezellige horeca, sportverenigingen en natuurlijk rondom een schitterende omgeving met prachtige natuurgebieden waaronder het Dwingelderveld. De grotere plaatsen zoals Hoogeveen (12km), Meppel (14km) bieden ook voortgezet onderwijs en uitstekende uitgaansmogelijkheden waaronder schouwburgen, bioscopen en vele restaurants. Ruinen is via de A28, N375 en A32 goed te bereiken.

In en om Ruinen ervaar je de puurheid van de natuur en niet alleen qua flora en fauna! De nachten zijn hier donker en stil, waardoor je de sterrenhemel kunt bewonderen in al zijn pracht om vervolgens weer helemaal op te laden dankzij een diepe nachtrust. Het Dwingelderveld staat bekend als donkerste plek van Nederland. Een uniek gebied met nauwelijks lichtvervuiling en een van de weinige plekjes in ons land waar je géén snelweg hoort.

Meer weten over deze woning? Bel ons gerust en maak een afspraak voor bezichtiging.

Zie: www.funda.nl/koop/ruinen-gem-de-wolden/huis-42444576-leeuwte-18