Te koop in Drenthe: woonboerderij met paardenboxen op 13.000 m² grond

Te koop in Drenthe: woonboerderij met paardenboxen op 13.000 m² grond

SLEEN - Er zijn woningen op werkelijk unieke plekjes, waar er zelden één van te koop komt.

De Oldengaerde 1 te Sleen hoort zonder enige twijfel in dit rijtje thuis, absoluut uniek in haar soort.

Op en top landelijk wonen met ongekende allure, enerzijds door de locatie en anderzijds door de fraaie robuuste vormgeving van zowel de woonboerderij als het bijgebouw. Direct gelegen aan het alom bekende Pieterpad. Optimaal wooncomfort waar alle denkbare voorzieningen binnen handbereik zeker haar steentje aan bijdraagt.

De voornamelijk in de jaren 80 geheel gerenoveerd grotendeels rietgedekte woonboerderij is gelegen op een kavel van maar liefst 13.427m² nagenoeg in de kern van een dorp op een besloten perceel met eigen parkachtige tuin. Een woning op een werkelijk schitterende locatie waar kosten nog moeite zijn bespaard bij de realisatie en renovatie. Daarnaast beschikt het aangebodene over een vrijstaande karakteristiek rietgedekte paardenschuur met o.a. 4 paardenboxen en zadelkamer en een vrijstaande houten kapschuur met aangebouwde berging- stallingsruimten.

De woonboerderij, voorzien van dak-muur- en vloerisolatie, heeft een inhoud van ca. 1.495m³ en een woonoppervlakte van ca. 353m². Aan ruimte geen gebrek en geschikt voor diverse doeleinden. U kunt hierbij denken aan o.a. werken aan huis, bed & breakfast of mantelzorg. Laat u inspireren en kom gerust kijken om u zelf te overtuigen!

Indeling:

Begane grond: zij-entree met overkapping, centrale hal ("deel") met vide, woonkamer met zit-opkamer met kelder, eetkeuken v.v. inbouwkeuken, bijkeuken, tussenhal met meterkast en toilet, 2 slaapkamers waarvan één met aangrenzende badkamer v.v. douche, ligbad, 2 wastafels en 2e toilet, achter-ingang met overkapping en centrale hal ("deel") met vide. 1e verdieping: overloop, ruime vide met werkplek, 2 slaapkamers (waarvan 1 met vaste wastafel), tweede badkamer v.v. douche, wastafel en 3e toilet, en vaste trap naar .... 2e verdieping: overloop, bergzolder, grote slaap- hobbykamer met vaste wastafel, 2e bergzolder met de mogelijkheid voor een extra kamer.

Kapschuur:

Een voormalig kapschuur, met aangebouwde afgesloten stallings- en bergingsruimten heeft een afmeting van ca. 15x9 meter. De pannen gedekte schuur is van oorsprong deels opgetrokken uit steen waarbij o.a. de wand-gevelbekleding vernieuwd is en is voorzien van houten rabat delen. Deze schuur biedt naast opslagruimte ook stalling voor minimaal 4 autos in de aangebouwde bergingsruimte.

Paardenschuur ("koetshuis"):

Een werkelijk schitterende grotendeels rietgedekte paardenschuur met o.a. 4 paardenboxen, wasplaats, zadelkamer met keukenblok, hooizolder en berging met c.v. opstelling. De stenen schuur heeft als afmeting ca. 12½x8 meter.

Sleen en haar omgeving:

Sleen is één van de meest authentieke brinkdorpen in Drenthe en telt ca. 2300 inwoners. De bewoners en toeristen stellen prijs op de sfeer evenals de rust en de mooie, bosrijke omgeving. Sleen heeft alle basisvoorzieningen, zoals winkels voor de dagelijkse boodschappen en (basis-)scholen binnen de grenzen. Het Pieterpad en het Drenthepad lopen door het dorp en langs de Schaapstreek. Bezienswaardigheden zijn de NH Kerk (15e eeuw), de molen de Hoop en het voormalige gemeentehuis met zijn karakteristieke gevel. Het Armhoes is een monument en bekend vanwege de tv-opnames van de serie Bartje. Voor 1998 was Sleen de hoofdplaats van de gelijknamige gemeente. Na 1998 maakt Sleen deel uit van de gemeente Coevorden. Voor uitgebreide voorzieningen is Sleen voornamelijk georiënteerd op Emmen en ligt op ca. 8km afstand. Qua uitvalswegen ligt het dorp goed; zowel de Frieslandroute (N381), autoweg N34 en autosnelweg A-37 liggen op redelijk korte afstand, zonder hier hinder van te ervaren.

Info:


- bouwjaar 1922
- algehele renovatie 1980
- perceeloppervlakte 13.427m²
- inhoud woonboerderij ca. 1.495m³
- woonoppervlakte ca. 353m²
- overige inpandige ruimte ca. 44m²
- gebouwgebonden buitenruimte (overkapping zij- en achteringang) ca. 16m²
- externe bergingsruimten kapschuur ca. 80m²
- externe bergingsruimte paardenschuur ca. 88m²
- woonboerderij v.v. dak- muur- en vloerisolatie en isolerende beglazing
- verwarming, warmwater middels CV combi-ketel en gasboiler (o.a. 2017)
- riet volledig voorzien van nieuwe laag zowel op boerderij als stal in 2016
- woonkamer v.v. gasgestookte gashaard met natuurstenen schouw
- woonkamer, opkamer en keuken v.v. parketvloer (2018)
- centrale hal annex "deel" v.v. vloerverwarming
- aanvaarding op korte termijn bespreekbaar

Voor meer informatie en fotos kunt u op deze link klikken.