Te koop in Drenthe: woonboerderij met gastenverblijf en eigen welness ruimte

Te koop in Drenthe: woonboerderij met gastenverblijf en eigen welness ruimte

ANSEN - Aan de rand van het schilderachtige dorpje Ansen, op loopafstand (!) van de prachtige natuur van Nationaal Park Het Dwingelderveld en Landgoed Rheebruggen gelegen, zeer royaal bemeten, verbouwde WOONBOERDERIJ (bouwjaar 1910) met GASTENVERBLIJF, ATELIER, SCHUUR MET WELLNESS RUIMTE en een DUBBELE CARPORT op een perceel van circa 9.600 m² grond. Het oorspronkelijke bouwjaar is circa 1910, maar vanaf 2010 zijn de boerderij en de bijgebouwen met behoud van de vele prachtige authentieke elementen ingrijpend verbouwd. De woonboerderij is bij uitstek geschikt voor een combinatie van wonen en b.v. generatiewoning, kantoor- of praktijk aan huis of B&B-accommodatie.



Rondom de woonboerderij ligt een prachtig aangelegde siertuin met vijver, diverse bijgebouwen en vele zitjes vanwaar u heerlijk kunt genieten! Door de ligging en de grootte van de tuin heeft u volop privacy!

Het dorp Ansen ligt tussen de brinkdorpen Ruinen en Dwingeloo. Deze dorpen hebben beide een ruim winkelbestand, basisonderwijs, kerken en diverse sportvoorzieningen. De grotere plaats Meppel ligt op circa 15 autominuten, hier vindt men buiten een gezellig stadscentrum ook een theater en een NS station. Op korte afstand (circa 9 km) ligt de 18-holes golfbaan in Havelte. De dorpen zijn goed bereikbaar via de A28, de N375 en de A32.

Een prachtige sfeervolle boerderij met Nationaal park Het Dwingelderveld naast de deur. Dit is het de ideale plek om te wonen en te genieten van de rust en de ruimte die de omgeving biedt. Zo vanaf het eigen erf fietsen of wandelen over de mooie landweggetjes in het coulisselandschap van Zuidwest Drenthe.

Indeling woonboerderij:
Begane grond:
Entree/hal, sfeervolle ruime living (ca. 64 m²) met o.a. een houtkachel, openslaande tuindeur en fraaie opkamer (ca. 10 m²) met uitzicht over de prachtig aangelegde tuin. Kelder. Badkamer (ca. 5 m²) voorzien van douche, toilet en wastafelmeubel, ruime slaapkamer (ca. 13 m²). Landelijke keuken (ca. 20 m²) voorzien van o.a. vaatwasser, koelkast, 4-pits gaskookplaat en wasemkap. Bijkeuken met wasmachine-aansluiting. Tweede badkamer (ca. 11 m²) met douche, ligbad, wastafel en toilet. Ruime slaapkamer (ca. 24 m²). Hal met trap naar de eerste verdieping. Berging/linnenkamer (ca. 20 m²) t.b.v. het gastenverblijf, berging/kast, trapkast. Ruime 2e woonkamer (ca. 32 m²) met bedstee, grote schuifpui en prachtig uitzicht over de oprijlaan. Open keuken (ca. 15 m²). Entree aan de voorzijde van de boerderij met meterkast. Toilet met fontein. 3e Badkamer (ca. 6 m²) voorzien van inloopdouche dubbele wastafel en wasmachine-aansluiting.

1e verdieping:
Riante slaapkamer (ca. 19 m²) met wastafel, toilet en ruime berging (ca. 78 m²).

Indeling gastenverblijf:
Begane grond:
Entree, woonkamer (ca. 39 m²) met fraaie houten vloer en dubbele terrasdeuren, toilet met fontein, dichte keuken (ca. 13 m²) voorzien van vaatwasser, gasfornuis, inbouwkast en trap naar de eerste verdieping. Slaapkamer (ca 17 m²) met badkamer voorzien van douche en dubbele wastafel. Bijkeuken/berging met CV-ketel en wasmachine-aansluiting.

1e verdieping:
Overloop en 2 slaapkamers van resp. ca. 14 m² en ca. 13 m².

Het gastenverblijf beschikt over een eigen terras met veel privacy. Aan de achterzijde van het gastenverblijf treft u, over bijna de gehele lengte, een houtstek aan. Aan het gastenverblijf is een riante houten overkapping gebouwd.

Indeling Atelier:
Begane grond:
Riante entree/hal (ca. 17 m²), ruim toilet met fontein, woonkamer (ca. 49 m²) met openslaande tuindeuren, bar en volledige keuken voorzien van o.a. vaatwasser. Badkamer voorzien van douche en wastafelmeubel. Slaapkamer (ca 15 m²) met walk-in-closet.

1e verdieping:
Overloop en 2 bergingen van resp. ca. 26 m² en ca. 25 m².

Algemeen:
Bouwjaar: ongeveer 1850;
Kaveloppervlakte ca. 9.608 m²;
Inhoud ca. 1460 m³;
Woonoppervlakte ca. 307 m², overige inpandige ruimte ca. 86 m², gebouwgebonden buitenruimte ca. 4 m², externe buitenruimte ca. 103 m²;
Bouwaard boerderij: de buitengevels zijn opgetrokken in metselwerk, de kozijnen zijn uitgevoerd in hout, de gehele woning is grotendeels voorzien van dubbele beglazing. De vloeren van de begane grond zijn gedeeltelijk uitgevoerd in hout en gedeeltijk in beton, de vloeren van de verdieping zijn uitgevoerd in hout. Het dak heeft een rieten dakbedekking;
Bouwaard gastenverblijf: de buitengevels zijn opgtrokken in spouw metselwerk, de kozijnen zijn uitgevoerd hout met grotendeels dubbele beglazing. De kap heeft een rieten dakbedekking;
Atelier: de buitengevels zijn opgtrokken in spouw metselwerk, de kozijnen zijn uitgevoerd hout met dubbele beglazing. De kap heeft een rieten dakbedekking;
De woning is wel geïsoleerd;
Verwarming en warmwatervoorziening boerderij door middel van CV-ketel (Nefit HR- ketel, bouwjaar 2013), het gastenverblijf en het atelier/gastenverblijf beide door middel van CV-ketel (beide Vaillant HR-ketel, bouwjaar 2013)

Vrijstaande schuur met Wellnessruimte:
Oppervlakte ca. 103 m²;
Bouwaard: de wanden zijn opgetrokken in hout, de kap bestaat uit rieten kap.
De schuur is in 3 segmenten ingedeeld. Het eerste gedeelte is een werkplaats, het middelste gedeelte is thans in gebruik als opslag. Het derde gedeelte is de wellnessruimte met keuken/bar, jacuzzi, sauna, houtkachel, lounge gedeelte, douche, toilet en eigen terras.

Dubbele Carport:
Bouwaard: de wanden opgetrokken in hout (gepotdekseld), de kap bestaat uit dakpanprofielplaten;

Zie: www.funda.nl/koop/ansen-gem-de-wolden/huis-42431963-kerkdijk-14

Tiplijn