Te koop in Drenthe: rietgedekte woonboerderij aan het water

Te koop in Drenthe: rietgedekte woonboerderij aan het water

OOSTERHESSELEN - In het landelijke gebied vlakbij Oosterhesselen gelegen rietgedekte woonboerderij met aangebouwde schuur en vrijstaande schuur. De boerderij is gelegen aan een rustig B weggetje en vaarwater, De Verlengde Hoogeveensche Vaart.

Dit unieke geheel staat op een kavel van bijna 7 ha. Een mooie kans om landelijk te gaan wonen nabij diverse voorzieningen, met een goede bereikbaarheid o.a. middels de nabij gelegen A 37 en prachtige natuur in de directe omgeving. Aan de achterkant grenst de kavel aan een fraai zandpad richting Gees. Waarschijnlijk is de boerderij in de jaren 70 verbouwd, nadien hebben er geen noemenswaardige verbouwingen/moderniseringen plaats gevonden. Daardoor biedt het de mogelijkheid om je eigen interne woonwensen te gaan realiseren.

De boerderij is gedeeltelijk voorzien van een gasgestookte cv. installatie en gedeeltelijk voorzien van isolerende beglazing. Zowel de boerderij als de aangebouwde schuur is rietgedekt. Deze aangebouwde schuur is vanuit de boerderij bereikbaar en heeft als afm. ca. 15,5 m. x 11,5 m. en bevat enkele (eenvoudige) paardenboxen. De vrijstaande schuur heeft als afm. ca. 20 m. x 15 m. Daarnaast bevinden zich nog enkele eenvoudige houten tuinbergingen. De boerderij heeft een woonbestemming, de landerijen hebben een agrarische bestemming.

De combinatie van ligging, hoeveelheid grond en gebouwen maken het tot een "once in a life time" mogelijkheid.

Indeling
Begane grond: entree, garderobenis, straatgerichte eet-woonkamer, eetkeuken met toegang tot de kelder, zij-ingang, toilet, inloopkast, slaapkamer, gang, tweede slaapkamer, badkamer, tuingerichte woonkamer met eenvoudig keukenblok. Vanuit de gang is er een doorgang naar de aangebouwde schuur, waarin o.a. paardenstalling, berging en autostalling.

Verdieping: overloop, twee slaapkamers.

Vrijstaande schuur: heeft een volledig vrije overspanning (stalen spanten), beton vloer, stenen borstwering met daarop hout, zadelkap belegt met (asbest) golfplaten. De schuur is voorzien van elektra.

Het terrein is verdeeld in een "siertuin" die onderhoud behoeft, geheel door bomen omsingeld gedeelte ( mogelijkheid voor het aanleggen van bijv. rijbak en landbouwgrond grenzend aan zandpad.

Zie: www.funda.nl/koop/oosterhesselen/huis-42436243-verl-hoogeveense-vaart-44