Te koop in Drenthe: Monumentale woonboerderij met vrijstaande open garage met berging op een royaal perceel van ca. 5.800m²

Te koop in Drenthe: Monumentale woonboerderij met vrijstaande open garage met berging op een royaal perceel van ca. 5.800m²

RODEN - Op een prachtige locatie aan de rand van Roden ligt de monumentale woonboerderij "Waaienhof" uit 1925, opgetrokken in Interbellum-architectuur. De woonboerderij bestaat uit een voorhuis met daaraan gekoppeld een royale rietgedekte schuur die deels als woonruimte wordt gebruikt, een tweede rietgedekte schuur die als werkplaats of kantoorruimte dienst kan doen en een vrijstaande open garage met berging.

De woning beschikt over tal van historische en architectonische details zoals de fraaie glas-in-loodramen, plafondornamenten en balkenplafonds en de karakteristieke overstek aan de achterzijde van de schuur. Het geheel ligt op een royaal perceel van ca. 5.800m².

De ligging is uitstekend: op loopafstand van het het centrum van Roden met al haar voorzieningen en Golfclub Holthuizen. Daarnaast bent u via de rijksweg binnen twintig minuten in de binnenstad van Groningen.
Deze schitterende woonboerderij is met liefde onderhouden en is absoluut een bezichtiging waard.

Bekijk ook de zeker de 3d-tour om een goed beeld van de ruimte en mogelijkheden te krijgen!

Indeling voorhuis:
Het grindpad leidt naar de entree aan de zijkant van het voorhuis. U komt binnen in de hal. Deze biedt toegang tot de woonkamer, twee slaapkamers, de keuken, trapopgang naar de eerste verdieping en een tweede hal waar zich het toilet en de badkamer bevinden.
De royale woonkamer (ca. 47m²) aan de voorzijde beschikt over een plavuizenvloer, erker, fraaie glas-in-loodramen en een gashaard.
De ruime, landelijke woonkeuken (ca. 20m²) is uitgerust met een 5-pits inductiekookplaat, afzuigkap, oven, koelkast en inbouwkast.
De twee slaapkamers zijn ca. 14m² en 9m² groot.
De badkamer is voorzien van een ligbad met whirlpoolfunctie, inloopdouche wastafel en handdoekradiator.

Eerste verdieping voorhuis:
De trap in de hal biedt toegang tot de overloop op de eerste verdieping. Hier bevinden zich drie slaapkamers (ca. 15m², 19m² en 12m²), een hal en een bergruimte. De slaapkamer aan de voorzijde beschikt over een ruim balkon.

Indeling schuren:
Voorbij de tweede gang komt u in de aangebouwde schuur. Deze is deels ingericht als woonruimte. Hier bevindt zich een ruime recreatieruimte (ca. 77m) met authentiek balkenplafond, schouw en een schuifpui naar het terras en de tuin aan de zijkant van de woning. Aan de recreatieruimte grenst een kantoor (ca. 29m²).
Voorbij de recreatieruimte bevindt zich een ruime garage / berging (ca. 113m²) en een ruimte met zithoek en ingebouwde bar.
Een vaste trap leidt naar de royale open zolderruimte.
Aan de achterzijde van de schuur bevindt zich een gang met deuren naar de achtertuin en inpandige verbinding met de tweede schuur.
Deze is op het moment ingericht als werkplaats met een totaal oppervlak van 129m² en beschikt zowel aan de voor- als achterzijde over openslaande schuurdeuren.

Bijzonderheden:
* Met liefde onderhouden monumentale woonboerderij;
* Twee ruime, rietgedekte schuren;
* Op royaal perceel met fraaie groene tuin;
* Vrijstaande garage.

Voor meer informatie en fotos zie: https://www.funda.nl/koop/roden/huis-88823866-oosteinde-1/.

Tiplijn