Te koop in Drenthe: Bijzondere villa met zwembad wat oorspronkelijk is gebruikt als gemeentehuis

Te koop in Drenthe: Bijzondere villa met zwembad wat oorspronkelijk is gebruikt als gemeentehuis

ROLDE - Eens in de zoveel tijd komt er een parel voorbij in de markt. Daartoe behoort deze bijzondere villa zeker. Laat u verrassen door de rust!, de ruimten, de sfeer, de privacy, de vrij gelegen grote tuin met zwembad, het separate extra bijhuis´, de grote garage en het vrijstaande atelier/gastenverblijf en alle verdere mogelijkheden die dit goed onderhouden pand u biedt.

Dit alles op een centrale ligging in het prettige dorp Rolde. Met de voorzieningen, Assen-Groningen en de omliggende natuur binnen (hand)bereik.

We nemen u mee door het pand middels onderstaande omschrijving en nodigen u van harte uit om ter plekke de sfeer te komen proeven.

Dit riante pand is in 1918 onder architectuur (Neisingh) gebouwd en oorspronkelijk gebruikt als gemeentehuis met aangebouwde veldwachterswoning. Nu heeft het pand de functie wonen en is het een Rijksmonument.
Deze villa biedt u meerdere gebruiksmogelijkheden: solitair wonen of als kangoeroewoning of gecombineerd wonen in het kader van mantelzorg of voor tijdelijke verhuur in de vorm van een bread & breakfast of om te werken aan huis. Ook het realiseren van meerdere appartementen in het object behoort tot de mogelijkheden: hier is een verkenning naar gedaan voor 3 tot 4 appartementen met een door de gemeente goedgekeurd bouwplan.
Het bijzondere van dit object is de oase van rust die u hier ervaart midden in het centrum van het dorp, zowel in het huis als in de in stijl aangelegde tuin met verwarmd zwembad en meerdere terrassen.

Indeling "gemeentehuis"
Begane grond: entree vanaf het bordes naar tochtportaal, via twee openslaande deuren naar de centrale hal die voorzien is van de originele vloer. Vanuit deze hal heeft u toegang tot diverse vertrekken: de woonkeuken die in stijl is ingericht, de voorkamer met schouw met hier tevens twee deuren naar de woonkamer, de woonkamer met schouw, haard en suite deuren naar de serre. Ook heeft u vanuit de woonkamer toegang naar de voormalige kluis, momenteel ingericht als bibliotheek. Vanuit de centrale hal komt u via een gang in de ruime slaapkamer met schouw, hier vindt u aansluitend een grote inloopkast. De gang brengt u verder het huis in naar de complete badkamer, het separate toilet en de wasmachine-ruimte. Deze gang is afgesloten middels een deur naar de gang/inpandige toegang van de "veldwachterswoning". Hier bevindt zich ook de toegang naar de kelder.

Verdieping: via de overloop van de "veldwachterswoning" bereikt u met een vaste trap de royale zolder onder de beschoten kap: een zee van ruimte met veel indelingsmogelijkheden. Van hier heeft u mooie uitzichten en kunt u ook de markante toren van het huis bereiken. Op deze zolder bevindt zich tevens de cv-installatie.

Indeling "veldwachterswoning"
Deze complete woning is met eigen toegang vanaf de straat en ook inpandig vanuit het "gemeentehuis" te bereiken. Begane grond: entree, woonkamer met suitedeuren naar de aangrenzende zitkamer. Vanuit de woonkamer toegang tot de open keuken/badruimte met toilet. Gang met een vaste trap naar de verdieping.
Verdieping: ruime lichte overloop met toegang naar: twee slaapkamers, een badkamer met douche, toilet en wastafel en naar de vaste trap die u brengt op de verdieping van het "gemeentehuis".

Bijzonderheden:
* Perceel 2479 m2;
* Dubbele bewoning mogelijk;
* Volledig wonen op de begane grond is mogelijk;
* Toren is in 2016 gerestaureerd;
* Een nieuwe schoorsteen;
* Goed onderhouden;
* Onderhoudskosten Rijksmonument zijn subsidiabel;
* Cv-ketel 2007;
* Elektrische boiler 50 l (2020);
* Verwarmd zwembad (2015, warmtepomp) met buitendouche, prieel en houten berging met overkapping;
* Vrijstaande grote geïsoleerde houten garage (2000);
* Vrijstaand atelier/gastenverblijf;
* Bouwkundige keuring aanwezig;
* Aanvaarding in overleg.

Voor meer fotos of informatie zie: https://www.funda.nl/koop/rolde/huis-41302453-hoofdstraat-11/.