Te koop in Drenthe: vrijstaande woonboerderij met meerdere bijgebouwen

Te koop in Drenthe: vrijstaande woonboerderij met meerdere bijgebouwen

DRIJBER - Rustig gelegen, te midden van de landerijen staat deze VRIJSTAANDE WOONBOERDERIJ met meerdere bijgebouwen (totaal ca. 650m²) op een kavel van 9.180m² eigen grond.

Het geheel biedt genoeg ruimte voor bijvoorbeeld een B&B, de dierenliefhebber kan hier zijn/haar hart ophalen, maar ook dubbele bewoning is hier mogelijk. Het object ligt centraal tussen verschillende natuurgebieden zoals het Mantingerzand, het Oude Diep en Landgoed de Vossenberg. Met Beilen, Westerbork en Hoogeveen op ongeveer 8 km afstand zijn alle voorzieningen in de buurt. Beilen en Hoogeveen beschikken bovendien over goede treinverbindingen. De woning beschikt over snelle internetverbinding door middel van glasvezel.

WONING:
Keuken met achterom, voormalige badkamer (thans in gebruik als provisieruimte), royale woonkamer met vrij en schitterend uitzicht over eigen weide en landerijen/bossen. Vervolgens een gang met voordeur, toilet en studeerkamer met wasmachineaansluitingen en trapopgang naar de verdieping. Op de verdieping een ruime overloop, een masterbedroom met inloopkast en 2e slaapkamer, 2e toiletruimte en badkamer van 2018 voorzien van vloerverwarming, douche, ligbad, dubbele wastafel en wasmachineaansluiting. De tweede verdieping betreft een zolder te bereiken middels vlizotrap.

- bouwjaar: omstreeks 1917;
- traditionele bouw, steens muren van binnenuit geïsoleerd, houten vloeren (op keuken en badkamer na), beschoten kap voorzien van dakisolatie, houten kozijnen met dubbele beglazing;
- verwarming middels houtkachel en 2 energiezuinige elektrische inverter-airco-units (2020), warm water middels elektrische boiler;

DUBBELE LANDBOUWSCHUUR (momenteel opgedeeld in 3 delen):
Deel 1 (circa 60m²) is in aanbouw tot extra woonruimte waar plek is voor een woonkamer, keuken, badkamer, slaapkamer en technische ruimte met bijvoorbeeld witgoedaansluiting. Deel 2 (circa 35m²) betreft een atelier/kantoor met mogelijkheid tot binnendoor naar het extra woondeel voorzien van energiezuinige inverter-airco-unit (2021). Deel 3 (circa 250m²) is momenteel in gebruik als opslag/stallingsruimte en is voorzien van (kracht)stroom- en wateraansluiting.

- bouwjaar: omstreeks 1946
- gedeeltelijk betonvloer, gedeeltelijk straatklinkers, steens muren en dak met pannen en golfbeplating gedekt.

(SCHAPEN)SCHUUR:
Betreft een schuur (circa 160m²) en garage (circa 65m²) met volop mogelijkheden voor bijvoorbeeld een B&B en/of paardenstallen. Het bestemmingsplan is aangepast om een B&B te realiseren. Voor de mogelijkheden van een B&B is een sfeerimpressie te vinden onder de fotos. Dit betreft een impressie voor 2 units. Een eventuele 3e unit is bijvoorbeeld te realiseren in de extra woonruimte binnen de dubbele landbouwschuur.

- bouwjaar: 1968; - de schuur is opgetrokken uit steens muren en er is recent een geheel nieuw dak opgekomen. De zuidkant van het dak is uitermate geschikt voor het plaatsen van zonnepanelen.
- elektra en wateraansluitingen

CARPORT:
- gebouwd omstreeks 2014;
- circa 95m² groot;
- plek voor meerdere autos/campers;
- de carport is opgetrokken uit halfsteens metselwerk tot een halve meter vanaf het maaiveld en gaat over in hout. Het dak is voorzien van sandwichpanelen met een zinken goot.

TUIN/ERF/GROND:
- eigen oprijlaan met eikenbomen;
- sfeervolle binnenplaats met bakhuis (voorzien van elektra en water);
- tuin voor eigen gebruik;
- diverse fruitbomen/walnotenboom;
- royaal weiland voor bijvoorbeeld schapen/paarden;
- aan de straatzijde een strook bos;
- eigen waterbron met krachtige pomp voor o.a. beregeningsinstallatie;
- het erf is voorzien van een ruime erfverharding van betonklinkers.

Zie: www.funda.nl/koop/drijber/huis-41304434-de-hullen-11