Te koop in Drenthe: Vrijstaande woning met een diepe, koele kelder en een ruime bergzolder

Te koop in Drenthe: Vrijstaande woning met een diepe, koele kelder en een ruime bergzolder

ZUIDLAREN - Aan de zuidkant van Zuidlaren, in de wijk Zuides, werden een kleine tien jaar geleden zo’n vijftig nieuwe woningen opgeleverd, gedeeltelijk onder architectuur gebouwd. Het leverde een eigenzinnige wijk op, met unieke woningen, wadi’s en moderne karrensporen als eerbetoon aan het geliefde Drentse landschap. De bewoners wonen hier in een landelijke omgeving dichtbij Nationaal Park Drentse Aa en het Zuidlaardermeer. Het gezellige centrum van Zuidlaren ligt op een paar fietsminuten afstand.

Popkenweg 4 is één van die, onder architectuur gebouwde, vrijstaande woningen. Heerlijk ruim met tal van functionele ruimtes zoals een diepe, koele kelder en een ruime bergzolder. Comfortabel aangenaam door de vloerverwarming en de WTW luchtverwarmingsinstallatie. Energiezuinig dankzij de uitstekende isolatie en 18 zonnepanelen. Bovendien onderhoudsvriendelijk dankzij de afwerking met Amerikaans eiken, zink en kwalitatief hoogwaardige kunststof kozijnen.

Bij binnenkomst valt direct de ruime hal op, waarna de blik als vanzelf naar de woonkamer glijdt. Vier grote dakramen in de vide trekken hier de aandacht en zijn de belangrijkste leverancier van het vele daglicht in deze ruimte. Niet lang daarna valt het oog op de eveneens lichte serre, waar u in de ochtenduren kunt genieten van de eerste zonnestralen van de dag. Op de wat killere dagen is de zithoek bij de moderne gashaard juist weer een heerlijke plek om te zijn.

Zoals gezegd is de woning praktisch ingedeeld en dat geldt ook voor de keuken. Voldoende werkruimte en bewegingsvrijheid, gecombineerd met alle inbouwapparatuur die je in een moderne keuken mag verwachten, waaronder een AEG stoomoven en bordenwarmer. Leuk detail voor de echte kookliefhebbers: u kookt hier op inductie, maar voor traditioneel wokken is een aparte wokbrander op gas geplaatst. De keuken leent zich ook voor een gesprek tijdens het koken en dat wil prima dankzij de stille plafond afzuigkap.

Aan de zijde van woonkamer grenst een aparte kamer die momenteel in gebruik is als studeer- en televisiekamer. Het spreekt voor zich dat het ook een andere functie kan krijgen, zoals speel- of hobbykamer. Met een schuifwand kunt u er zelfs een levensloopbestendige slaapkamer van maken. Helemaal omdat u hier de beschikking heeft over een kleine badkamer met douche, wasmeubel en toilet.

Rechts van de hal vinden we eveneens een sfeervolle kamer. Zeer geschikt als eetkamer voor een gezellig diner, maar ook als werkruimte heeft deze kamer zijn voordelen. Zakelijk bezoek ontvangt u hier in een persoonlijke sfeer, terwijl u de overige leefgedeeltes privé houdt. Een prettige gedachte in een tijd waarin thuiswerken de norm is geworden. Zowel vanuit deze kamer als de televisieruimte, heeft u toegang tot de tuin in Mediterrane sfeer.

De bovenverdieping, met open overloop, voorziet in drie ruime slaapkamers. Let ook eens op het speelse patroon in het eiken parket. Het zijn dit soort details die de woning zijn charme geven. Maar misschien nog wel verrassender is het mooie behang (!) in de badkamer. Speciaal behang, afgewerkt met een laklaag, geeft een intieme sfeer aan een anders toch wat kille ruimte. De badkamer is verder voorzien van ligbad, douche en tweepersoons wastafelmeubel.

Tot slot nemen we u graag nog even mee naar de onderhoudsvriendelijke tuin, die in de zomermaanden veel privacy en groen biedt dankzij de leiplatanen. Geniet van de middag- en avondzon op het natuurstenen terras terwijl boven u de druiven rijpen langs de veranda. De bijen doen zich in de tussentijd tegoed aan de heerlijk geurende rozen, lavendel en rozemarijn. Zo hebt u altijd vakantie. Zelfs dicht bij huis.

Voor meer fotos en informatie zie: https://www.funda.nl/koop/zuidlaren/huis-41392375-popkenweg-4/.