Te koop in Drenthe: Vrijstaande woonboerderij met inpandige, multifunctionele ruimte

Te koop in Drenthe: Vrijstaande woonboerderij met inpandige, multifunctionele ruimte

NIEUW-WEERDINGE - Een plek die je ongekend veel mogelijkheden biedt en veel woongenot door de vrijheid, privacy, rust, flinke binnen- en buitenruimte en hedendaags wooncomfort.

Vrijstaande woonboerderij met inpandige, multifunctionele ruimte, verdeeld in twee gedeelten (kantoor-/werk-/hobby-/vrijetijdsruimte van ca. 7.20 m¹ x 4.72 m¹ = 34 m² / deel-/schuurruimte van ca. 11.82 m¹ x 5.64 m¹ + ca. 4.92 m¹ x 4.18 m¹ = 90 m²), vrijstaande kapschuur van ca. 16.00 m¹ x 8.00 m¹ = 128 m² voorzien van 3 paardenboxen die ter overname worden aangeboden en professioneel omheinde paardenrijbak van 40 m1 x 20 m1.

De woning, het bijgebouw evenals de locatie biedt verschillende mogelijkheden, waarbij je moet denken aan een combinatie van wonen en werken, de inpandige deel-/schuurruimte die dienst kan doen als hobby- en/of opslagruimte of voor een ZZP-er met overige, separate ruimte die perfect gebruikt kan worden voor bijvoorbeeld een praktijk of kantoor. Om zomaar een paar suggesties te noemen! De woning is omstreeks 1931 gebouwd en sinds begin ’90-er jaren in meerdere fases verbouwd waarbij het dak in 2003 is vernieuwd en de verdieping van het woongedeelte in 2006 is verbouwd. Praktisch ingedeeld en veel m² leef- en overige ruimte en door de aanwezigheid van de badkamer en 3 slaapkamers op de begane grond behoort levensloopbestendig wonen tot de mogelijkheden!

Het perceel is ruim met een totale oppervlakte van 2.960 m² en grenst achter aan openbaar groen met bossingel. Opzij van de woning ligt een flink stuk gazon met daaraan grenzend een rijbak voor paarden. Tuinliefhebbers kunnen naar hartenlust de tuin op een eigen wijze onderhanden nemen, waarbij er meer dan voldoende ruimte is voor een lekkere speelplek voor de (klein)kinderen, en ook (huis)dieren zullen zich hier op hun gemak voelen. Naast de woning ligt een lange, verharde oprit die doorloopt tot het bestraat gedeelte achter de woning met ruimschoots (parkeer)ruimte voor auto’s of grote(re) voertuigen of materieel.

Indeling:

Begane grond:
entree; hal met trap naar de verdieping; toilet met wandcloset en fontein; meterkast; provisiekelder; straatgerichte en lichte woonkamer voorzien van beukenhouten vloer die doorgelegd is in de keuken; eetkeuken met toegang tot terras middels schuifpui en keukenopstelling voorzien van inbouwapparatuur (hetelucht-/grill oven, stoomoven, keramische kookplaat gecombineerd met een grillplaat, vaatwasmachine, afzuigkap en koelkast); via de hal toegang tot de bijkeuken met wasmachine- en droger aansluiting, werkblad met spoelbak v.v. w+k water, opstelplaats cv-ketel en deur naar buiten; badkamer met douche, whirlpool ligbad, toilet en wastafel; inloop-/bergkast en 3 ruime slaapkamers.

Eerste verdieping:
Overloop/voorzolder/vrijetijdsruimte met vaste kast; slaapkamers met aangrenzend een toiletruimte met wastafel. Verder is op de etage praktische bergruimte achter afgetimmerde knieschotruimte en biedt een luik toegang tot de zolder en tevens is er verbinding met de zolder van de schuur-/deelruimte.

Om een beter beeld te krijgen van de indeling en afmetingen van de ruimten, is ons advies de plattegronden te raadplegen. Deze kunnen in detail iets afwijken van de feitelijke situatie.

Kenmerken:
- Type woning: vrijstaande woning, type: woonboerderij
- Bouwjaar: circa 1931, verbouw/renovatie uitgevoerd in 1992, 2003 en 2006
- Gebruiksoppervlakte wonen: 228 m²
- Overige inpandige ruimte: 156 m²
- Inhoud: 1.713 m³ (incl. overige inpandige ruimte)
- Perceeloppervlakte: 2.960 m²
- Aantal kamers: 6 (4 slaapkamers, waarvan 3 op de begane grond)
- Definitief energielabel: D

Extra info:
- Gedeeltelijk houten- en kunststof kozijnen met dubbele beglazing
- Buitenzonwering: markiezen en handbediende uitvalscherm ter plaatse van de schuifpui in de keuken
- Verwarming middels cv-gasinstallatie en wordt aangestuurd door een Remeha HR combiketel (bouwjaar 2012, eigendom)
- Vloeren deels uitgevoerd in hout en beton
- Dakbedekking voorhuis middels dakpanprofielplaten / achterhuis middels damwandprofielplaten
- Aangesloten op het elektriciteits,- gas- en waternet, glasvezel en gemeenteriool
- Ruimtelijk zicht opzij en aan de voorzijde
- Inpandige schuur-/deelruimte v.v. elektrisch bedienbare overheaddeur (doorrijhoogte: 2.63 m¹ / breedte: 2.89 m¹), krachtstroom en ruime zolderbergingen, waarvan één gedeelte bereikbaar middels een vaste trap
- Inpandige werk-/hobbyruimte met loopdeur opzij en dubbele deuren aan de achterzijde en verwarming middels gaskachel
- Een grondwaterbron geeft je de mogelijkheid om tijdens een droge periode de tuin en rijbak te besproeien
- Openlucht zwembad, sporthal, tennisbaan en voetbalvelden via privé looppad achterzijde bereikbaar

Info dorp/omgeving:
De ligging is perfect ten opzichte van de voorzieningen die in het dorp aanwezig zijn; alles dichtbij vanaf deze plek. Nieuw-Weerdinge beschikt onder andere over een buurtsupermarkt, bakker, twee ambachtelijke slagerijen, een tweetal basisscholen (P.C. De Bentetop en O.B.S. ’t Koppel > 50 meter afstand van de woning), huisarts, tandarts, fysiotherapie, diverse sportverenigingen, sporthal, openlucht zwembad, multifunctioneel centrum ‘De Badde’, horecagelegenheden en meerdere detailhandel bedrijven. Ook het openbaar vervoer qua busverbinding is goed geregeld in Nieuw-Weerdinge, waarbij je op de plek bevoorrecht bent aangezien de bushalte nagenoeg voor de deur is. Met de auto is er via verschillende uitvalswegen een snelle aansluiting op provinciale wegen zoals de N379, N391, N34 en A37.

Dichtstbijzijnde, grotere plaatsen met betrekking tot alle overige voorzieningen zijn o.a. Ter Apel en Emmen en zijn op respectievelijk 10 en 12 km afstand gelegen met een zeer divers winkelaanbod en de wekelijkse markten (donderdag Ter Apel, vrijdag Emmen). Daarnaast word je er gastvrij onthaald in de verschillende horecagelegenheden, van smaakvol restaurant tot gezellige kroeg. Voor de natuurliefhebber ligt het Hondsrug- en Westerwolde gebied met uitgestrekte bosgebieden en heidevelden met eindeloze fiets- en wandelpaden op ca. 15 autominuten afstand.

Een absolute aanrader voor degene die niet alleen op zoek is naar een geschikte woning, maar ook ruimte bij huis wenst voor werk en/of hobby.

Om een complete indruk te krijgen van deze riante woning met al z’n overige ruimte en mogelijkheden, nodigen we je graag uit voor een rondleiding. Wij proberen de afspraak tot een bezichtiging in samenspraak met jouw agenda en die van de verkoper in te plannen en nemen hiervoor ruimschoots de tijd, zodat je op je gemak, met inachtneming van alle huidige, geldende maatregelen het huis kan bekijken, ervaren en eventuele vragen kunt stellen.

Disclaimer
Deze vrijblijvende informatie is door Funda (met zorg) samengesteld op basis van gegevens van de verkoper (en/of derden). Onzerzijds wordt echter geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan.

Voor meer fotos en informatie zie: https://www.funda.nl/koop/nieuw-weerdinge/huis-41391012-weerdingerkanaal-nz-143/.

Tiplijn