Te koop in Drenthe: Lichte en praktische woonboerderij met paardenbak en energielabel A op ruim 4,3 hectare grond

Te koop in Drenthe: Lichte en praktische woonboerderij met paardenbak en energielabel A op ruim 4,3 hectare grond

DIEVER - Op een schitterende locatie in het rustieke buitengebied van Diever, op minder dan 2 kilometer van het centrum van Diever, degelijk verbouwde, verrassend ruime, lichte en praktische woonboerderij met energielabel A op ruim 4,3 hectare grond.

Deze woonboerderij (met bestemming Bedrijven) leent zich bij uitstek voor een combinatie van wonen en werken door middel van een voorhuis met alle voorzieningen alsmede in het achterhuis een ruime studeerkamer. Het ontwerp is onder architectuur tot stand gekomen. Het pand is in de zomer van 2019 voorzien van glasvezel zodat snel internet beschikbaar is.

Kalteren 8 ligt te midden van weilanden met bossingels zodat privacy aan alle zijden gewaarborgd is. Op het perceel huist een reeën familie, broeden rans- en steenuil. Verder bieden de singels een enorme variëteit aan bomen, struiken, kruiden, noten en vruchten. Hier beleeft u de natuur!

Natuurlijk is er de mogelijkheid tot het houden van paarden. Het DrentsFriese Wold, op minder dan een kilometer afstand, biedt u uitstekende recreatiemogelijkheden als wandelen, fietsen, mountainbiken, paardrijden etc.

Indeling:
Begane grond:
Voorhuis; Hal, meterkast, kelder, voorkamer ca. 33 m², keuken ca. 7 m², badkamer ca. 8 m² met vaste wastafel, douche en toilet.
Achterhuis; woonkeuken ca. 34 m² met keukenblok in hoekopstelling en voorzien van 4 pits gaskookplaat, afzuigkap, elektrische oven, vaatwasser en koelkast, inloop kastruimte, ruime woonkamer ca. 42 m², studeerkamer ca. 15 m², tussenhal met trap naar verdieping, bijkeuken/entree achterom met witgoedaansluitingen, toilet en ruimte voor aardwarmte- installatie.

1e verdieping:
Trapopgang zowel vanuit de hal als de tussenhal.
Voorhuis; slaapkamer ca. 13 m². slaapkamer ca. 7 m², slaapkamer ca. 7 m².
Achterhuis; slaapkamer ca. 38 m², slaapkamer ca. 8 m², slaapkamer ca. 10 m², badkamer ca. 12 m² met duo vaste wastafel, douche, ligbad en toilet en een berging.


2e verdieping:
Door middel van vouwtrap vanaf de overloop bereikbare vliering met een gebruiksoppervlakte van ca. 32 m².

Algemeen:
Bouwjaar: 1954; ingrijpend verbouwd periode 2000/2008;
Kaveloppervlakte ca. 43.115 m²;
Inhoud ca. 1.110 m³;
Woonoppervlakte ca. 315 m², overige inpandige ruimte ca. 30 m², externe buitenruimte ca. 120 m²;
Bouwaard: de buitengevels zijn opgetrokken in spouw metselwerk, de kozijnen zijn uitgevoerd in hout, de gehele woning is voorzien van isolerende beglazing HR++. De vloeren van de begane grond en van de verdieping zijn uitgevoerd in beton. Het dak is beschoten door middel van isolerende Unidek dakplaten met pannen dakbedekking en kunststof goten.
De woning is geheel geïsoleerd;
Duurzaamheid: Het geheel is voorzien van 21 zonnepanelen met een capaciteit van ca. 5.200 KWh (piek) en zonneboiler 4,20 m² en 200 ltr. vat;
Verwarming door middel van vloerverwarming op aardwarmtepomp en radiatoren middels CV;
Warmwatervoorziening door middel van zonneboiler en na verwarming en CV door middel van HR Combiketel, merk ATAG Blauwe Engel uit 2017;

Vrijstaande schuur:
Oppervlakte ca. 120 m²;
Bouwaard: Wanden opgetrokken in hout op een stenen fundering, vloer uitgevoerd in beton en dak bestaande uit golfplaten;
De schuur is grotendeels open aan de voorzijde;
De stal is in gebruik als huisvesting voor paarden en berging middels 4 boxen van 4x5 m.

Paardenbak:
Oppervlakte ca. 1.100 m² (27 m x 42 m);
De paardenbak is voorzien van een houten omheining en is verlicht;
De paardenbak is gedraineerd.

Voor meer informatie en fotos zie: https://www.funda.nl/koop/diever/huis-41387889-kalteren-8/.

Tiplijn