Te koop in Drenthe: Vrijstand landhuis met overdekt zwembad, sauna en 4.452 m² perceel

Te koop in Drenthe: Vrijstand landhuis met overdekt zwembad, sauna en 4.452 m² perceel

FREDERIKSOORD - Op loopafstand van de historische kern van Frederiksoord (o.a. Museum De Proefkolonie, Hotel Frederiksoord) en tegenover het mooie “Sterrebos”, vanaf 2018 gemoderniseerd, vrijstaand landhuis (bouwjaar 1994) met een fantastische, parkachtige tuin met een royale vijverpartij, dubbele veranda en een overdekt zwembad. Het geheel ligt op een perceel van ca. 3.592 m² eigen grond (daarnaast wordt nog ca. 860 m² extra gepacht).

Deze Zweedse woning, met slaap- en badkamer op de begane grond, is goed onderhouden en uitstekend geïsoleerd (o.a. driedubbel glas). De 10 recent bijgeplaatste zonnepanelen geven voldoende energie om het zwembad te verwarmen (middels een warmtepomp). Het object is in totaal voorzien van 30 zonnepanelen. Doordat het geheel echt goed geïsoleerd is zijn de energielasten laag.

Op het ruime verharde erf staat het zeer ruim bijgebouw (kas) met o.a. elektrisch bedienbare dak en een subliem verwarmingssysteem (circulatie). In de kas is in een heerlijk, verwarmd zwembad gerealiseerd (ca. 3,5 x 7 m). Het zwembad is voorzien van een zoutfilter en wordt verwarmd middels een warmtepomp. Naast voldoende parkeergelegenheid in het bijgebouw is er ook nog veel ruimte onder de drie dubbele carport van ca. 95 m². Ook ideaal voor camper, caravan e.d.

Het geheel is uitstekend bereikbaar! De historische plaats Steenwijk met b.v. NS-station ligt op slechts enkele kilometers. Steenwijk heeft middels de A32 een goede ontsluiting naar de Randstad. Prachtige natuurgebieden met o.a. Landgoed De Eese en Nationaal Park Drents Friese Wold liggen vrijwel letterlijk om de hoek. Frederiksoord is de vestingplaats van de ‘Maatschappij van de Weldadigheid’, waarvan het culturele en natuurlijke erfgoed genomineerd is op de Werelderfgoedlijst van de Unesco te worden opgenomen. De woning valt onder beschermd dorpsgezicht, wat garant staat voor behoud van de mooie omgeving met kenmerkende historische bebouwing.

Een heerlijke plek om te genieten van rust en privacy… En volop ruimte voor hobby’s, kantoor aan huis en logees….!

Indeling:
Begane grond:
Entree met trapopgang, garderobe en gastentoilet met fontein. Prachtige, tuingerichte living met panoramisch uitzicht over de tuin met de vijverpartij. Via de schuifpui is de veranda bereikbaar. De moderne woonkamer is recentelijk gemoderniseerd en voorzien van een PVC-vloer en moderne, stenen wand met led-haard. De open keuken is voorzien van een moderne designkeuken met kookeiland met 5 geïntegreerde gaspitten, Quooker, smart- vaatwasser (’21), koelkast, combimagnetron, bordenwarmer e.d. Praktische, ruime bijkeuken met toegang tot de grote veranda van bijna 40 m² met hoogtewerking. Fijne hobby-/werkkamer met kastenwand. Slaapkamer. Masterbedroom met moderne badkamer voorzien van sunshower, toilet, badmeubel e.d.

1e verdieping:
Zeer ruime overloop met inbouwkasten en mogelijkheden voor een werkplek. 4e Slaapkamer. Heerlijke sauna, CV-ruimte en een tweede badkamer voorzien van een douche, toilet en wastafel.

Algemeen:
Bouwjaar: 1994;
Kavel ca. 3592m²; nog 860 m² extra in erfpacht van Maatschappij van Weldadigheid
Woonoppervlakte ca. 197 m², overige inpandige ruimte ca. 13 m², gebouwgebonden buitenruimte ca. 60 m², externe buitenruimte ca. 299 m², inhoud ca. 791 m³;
Bouwaard: de buitengevels zijn opgetrokken in hout op steen. De kozijnen zijn uitgevoerd in hout. De gehele woning is voorzien van driedubbele beglazing. De vloeren van de begane grond zijn uitgevoerd in hout. De verdiepingsvloer is uitgevoerd in hout.
Het geisoleerde dak is voorzien van pannen.
De woning is wel geïsoleerd;
Verwarming door middel van een heteluchtverwarmingsinstallatie, bouwjaar 1994
Warmwater door middel van een gasboiler.

Zie: https://www.funda.nl/koop/frederiksoord/huis-41370039-koningin-wilhelminalaan-79-a/.

Tiplijn