Te koop in Drenthe: Gerenoveerde riet gedekte woonboerderij met paardenstalling en aangebouwd gastenverblijf

Te koop in Drenthe: Gerenoveerde riet gedekte woonboerderij met paardenstalling en aangebouwd gastenverblijf

BALLOO - In een prachtige bosrijke omgeving nabij Assen, staat deze gerenoveerde riet gedekte woonboerderij met paardenstalling en aangebouwd gastenverblijf op een perceel van 13.764 m².

Achter de boerderij staat een in 2005 gebouwde houten kapschuur met gemetselde borstwering en in 2017 zijn hier 30 zonnepanelen op geplaatst.

De woonboerderij is traditioneel gebouwd, bestaande uit een solide gebintenconstructie. Het voorhuis is opgetrokken in spouwmuren en voorzien van een nette inrichting. De inpandige schuur is uitgerust met een recent vernieuwde betonvloer en er is ruimte voor hobby, paardenstalling en opslag aanwezig.

In 2016 is het stookhok uitgebreid en zorgvuldig verbouwd tot een fraai gastenverblijf. Dit verblijf is zeer geschikt als werkplek aan huis of bijvoorbeeld mantelzorg. Het gastenverblijf is voorzien van een lichte woonkamer met terrasdeuren, een open keuken, badkamer met douche en toilet en op de verdieping is een slaapkamer met dakkapel aanwezig. Het gastenverblijf is volledig geïsoleerd en wordt verwarmd middels vloerverwarming. Aan de achterzijde is een overdekt terras aanwezig.

Het weiland achter de boerderij is volledig afgerasterd en ca. 10.890 m² groot. Daarnaast is er een stapmolen aanwezig, welke is voorzien van buitenverlichting.

INDELING VAN DE WOONBOERDERIJ
Begane grond: Hal met entree, trapopgang en toilet met urinoir – open keuken met moderne inrichting en voorraadkast – woonkamer met werkkamer (eventueel bij de woonkamer te betrekken) – kantoor – badkamer met douche en wastafel – bijkeuken met werkblad en witgoedaansluitingen – inpandige schuur met gastentoilet en 4 paardenboxen – oude paardenstalling – schuurruimte met werkplaats en zolder. Het gastenverblijf is middels een overdekte entree te bereiken en is ingedeeld zoals hierboven omschreven.

Verdieping: Overloop met vide en CV-ketel – badkamer met douche, ligbad, toilet en dubbele wastafel – ruime slaapkamer met inloopkast en berging – badkamer met douche, ligbad, toilet en dubbele wastafel – 2 slaapkamers, waarvan 1 met zitgedeelte (eenvoudig in te richten als 4e slaapkamer).

ALGEMEEN
- Goed onderhouden woonboerderij met jonge rieten kap
- Mogelijkheid voor bijvoorbeeld mantelzorg of kantoor aan huis
- Zeer geschikt voor het houden van meerdere paarden
- Uitrijmogelijkheden door het bos en de heidevelden


OMGEVING
Balloo is een klein dorp gelegen in een prachtige bosrijke omgeving tussen Rolde en Assen. Het dorp ligt aan het fraaie Balloërveld met weidse heidevelden en volop uitrijmogelijkheden te paard. Tegelijkertijd bevinden alle nodige voorzieningen zich in het centrum van Assen, op ca. 5 autominuten afstand.

Zie: https://www.funda.nl/koop/balloo/huis-41238455-balloo-37/.

Tiplijn