Te koop in Drenthe: Vrijstaande woonboerderij met royaal kavel van 8.370 m²

Te koop in Drenthe: Vrijstaande woonboerderij met royaal kavel van 8.370 m²

PEIZE - Genieten van rust, ruimte en privacy en altijd al gedroomd om te wonen in een woonboerderij? Dan is dit uw kans! Deze vrijstaande woonboerderij is gelegen net buiten de bebouwde kom van Peize op een zeer royale kavel van maar liefst 8.370 m² eigen grond.

Vanaf de doorgaande weg is deze woonboerderij nauwelijks te zien en ligt deels verscholen in het groen. Via een oprijlaan, met aan weerszijde bomen, komt u aan bij de woning. Een riet gedekte woonboerderij uit ca. 1900. In de loop der jaren is het geheel meerdere malen gerenoveerd maar wel met behoud van oude en karakteristieke elementen.

Via de entree komt u in de hal met toegang tot meerdere vertrekken. De royale slaapkamer van ca 23 m² bevindt zich in het oude voorhuis. Tevens vanuit deze slaapkamer toegang tot een ruimte van ca. 12 m² die kan dienen als walkin-closet, badkamer of 2e slaapkamer. Vanuit de hal is ook de badkamer van ca. 9 m² te bereiken en is voorzien van een douchehoek, ligbad, dubbele wastafel, 2e toilet en wasmachineaansluiting.

Het ruime woongedeelte heeft meerdere functies, waaronder een woonkamer met trapopgang naar een entresol en een(slaap)kamer op de verdieping, eethoek, open keuken van ca. 14 m² en via de zithoek met houthaard toegang tot een ruime tuinkamer.(eventueel ook te gebruiken als werkkamer/praktijkruimte) In 2000 is een deel van de woonkamer en de tuinkamer gerealiseerd. De ruim bemeten tuinkamer van ca. 34 m² heeft een prettige sfeer en door de raampartijen is er rondom zicht over het eigen terrein. Ook is er in deze kamer een open haard aanwezig.

De tuin en buitenruimte beschikken over meerder opstallen. Waaronder een loungeplek , een kapschuur(ca 44m2) voor het parkeren van meerdere autos, een tuinschuur en nog een overkapping(ca 28m2). Aan de rand van het perceel ligt een groenstrook die uitermate geschikt is voor het houden van dieren. Geheel omheind en voorzien van schrikdraad.

Aan de achterzijde van de woning bevindt zich het grootste deel van de kavel. Meerdere terrassen,vijver, siertuin en een eigen bos met wandelpad naar een grote waterpartij met vlonder/terras.

Nadere info:
- Uniek object op een royale kavel van 8.370m²
- Veel rust en privacy!
- Landelijke ligging net buiten de bebouwde kom.
- Grotendeels dubbele beglazing.


Peize is een gemoedelijke brinkdorp van ca. 5000 inwoners in de kop van Drenthe ( Gemeente Noordenveld ) op ca. 10 autominuten van de stad Groningen, tevens een prima fietsroute via natuurgebied de Onlanden naar Groningen. Het dorp is goed bereikbaar met het openbaar vervoer en heeft een goede ontsluiting naar de A 28 en de A 7, heeft alle basisvoorzieningen, scholen, gezellige restaurants en cafés, actief verenigingsleven en sportaccommodaties

Zie: https://www.funda.nl/koop/peize/huis-41288894-bunnerveenseweg-56/.

Tiplijn