Te koop in Drenthe: Vrijstaande woonboerderij met 10.339 m² perceel

Te koop in Drenthe: Vrijstaande woonboerderij met 10.339 m² perceel

SMILDE - Een sfeervolle vrijstaande woonboerderij met authentieke elementen in een mooie combinatie met moderne hoogwaardige materialen. Sfeer, comfort, duurzaam en kwaliteit zijn hier echt van toepassing.

Het traditionele voorhuis met twee schoorstenen, unieke voordeur, bijpassende knipvoeg, ramen met roedeverdeling en het voormalige achterhuis met rieten dak, traditionele gebintconstructie, loopbrug en grote raampartijen worden aan elkaar verbonden door middel van een prachtige corridor. Deze verbouwing/renovatie is in 2007-2009 uitgevoerd en het resultaat is adembenemend mooi. Een compleet verbouwde en duurzame woonboerderij met alle gemakken van nu.

De woonboerderij is ruim opgezet met meer dan 1.500 kuub inhoud en ongeveer 340 vierkante meter woonoppervlak. Dit vertaalt zich in een grote woonkeuken, smaakvolle woonkamer met meerdere zitgedeeltes, slaap- en badkamers op beide woonlagen en een mooie kantoorruimte. Aan de zij- en achterkant een parkachtige tuin. Groot terras met veel privacy, vijver, bomen, royaal gazon en een eigen weiland met diverse slootjes om heerlijk tot rust te komen.

De ligging van deze woonboerderij is erg gunstig. Gelegen aan de rand van het dorp Smilde met een goede aansluiting op het regionale en nationale wegennet. Privacy en toch buren in de omgeving. De autowegen N371 en N381 zijn eenvoudig te bereiken. Voor de basisvoorzieningen bieden nabijgelegen dorpen als Smilde en Appelscha voldoende mogelijkheden en Assen is binnen een kwartiertje autorijden bereikbaar. Ook qua natuur is de ligging uitermate goed. Fochteloërveen, Hijkerveld, Nationaal Park Drents – Friese Wold en het Dwingelerveld liggen elk op korte afstand.

Totaal perceeloppervlakte bedraagt ongeveer 10.339 m². Eén perceel dient nog nader ingemeten te worden door het kadaster.

Globale indeling begane grond:
Hal met meterkast; slaapkamer I met badkamer I; toilet; bijkeuken met wasmachineaansluiting en toegang tot de kelder; kantoorruimte; woonkamer voorhuis met glazen deuren naar achterhuis; open woonkeuken met kook/spoeleiland; woonkamer met imposante raampartijen, diverse loopdeuren en een tweede gezellige zithoek met houtkachel.
Eerste verdieping:
Overloop; loopburg naar slaapkamer II met eigen badkamer II. Via corridor naar voorhuis met separaat toilet; riante badkamer III; slaapkamer III.
Kelder:
Geprefabriceerde kelder bereikbaar vanuit de bijkeuken. Afmeting 6,54 m x 3,36 m; 22 m² groot. Extra bergruimte met opstelling warmtepomp, elektrische boiler en verdeelstation vloerverwarming.
Keuken:
Prachtige woonkeuken met een spoel/kookeiland met ingebouwde inductie kookplaat, quooker, combioven, combimagnetron, koelkast, diepvrieskast, vaatwasmachine en een ingebouwde koffiemachine. Een royale leefkeuken centraal in de woonboerderij voor de echte liefhebber. Veel ruimte voor een grote eettafel om samen van een lekkere maaltijd te genieten. De deuren naar het zongelegen terras maken deze sfeervolle keuken compleet.
Sanitair:
• Badkamer I (en suite bij slaapkamer begane grond) met douchehoek en wastafel. Geheel is stijlvol uitgevoerd en keurig afgewerkt.
• Toilet begane grond met wandcloset en wastafel.
• Tweede badkamer (en suite bij de master bedroom verdieping) met (regen)douche en wastafel.
• Toilet II met wandcloset en fontein.
• Badkamer III met ligbad, (regen)douche, wastafel en sauna. Al het sanitair is prachtig en modern afgewerkt in een gelijke kleurstelling.

Installaties:
- Verwarming en warm water door middel van aardwarmtepomp (Type: Alpha Innotec. Bouwjaar: 2008) in combinatie met een boiler. De begane grond en verdieping zijn geheel voorzien van vloerverwarming.
- Woonboerderij is optimaal geïsoleerd door toepassing van vloer-, muur- en dakisolatie alsmede door toepassing van dubbele beglazing.
- Meterkast is voorzien van 12 groepen en 3 aardlekschakelaars. In de kelder een onderverdeling met 8 groepen en 2 aardlekschakelaars.
- Twee warmte terugwin installaties in de woonboerderij.
- Waterontharder aanwezig.
- Woning is voorzien van een centraal stofzuig systeem.

Bestemming:
Ter plaatse van de woning, verdere opstallen en erf is de bestemming ‘Wonen- Voormalige boerderijen’. Achtergelegen percelen hebben de bestemming ‘Agrarisch met waarden’. Meer informatie via de website van Het Betere Boerenerf.

Algemeen:
- Bouwjaar omstreeks 1844. Verbouwd en gerenoveerd in 2007-2009.
- Woonoppervlakte ca. 340 m²; inhoud woonboerderij ca. 1.545 m³, overige inpandige ruimte ca. 22.
- Geheel is aangesloten op de gemeentelijke riolering.
- Buitenzijde is in 2020 geschilderd.
- Woonboerderij heeft energielabel A.

Uitgebreide documentatie beschikbaar.
Woonboerderij is bouwkundig gekeurd.

Zie: https://www.jaap.nl/te-koop/drenthe/noord-drenthe/smilde/9422cm/vaartweg+4/

Tiplijn