Te koop in Drenthe: gerenoveerde helft van rietgedekte woonboerderij

Te koop in Drenthe: gerenoveerde helft van rietgedekte woonboerderij

RUINEN - Unieke locatie voor de liefhebber van paardrijden, wandelen, fietsen en moutainbiken! Direct vanaf eigen erf toegang tot de boswachterij Ruinen en het natuurgebied Dwingelderveld. Wonen, thuis werken en recreëren midden in een prachtig natuurgebied.

Deze helft van een rietgedekte volledig gerenoveerde woonboerderij heeft 228 m² woonoppervlakte, een inpandige schuur/garage van 150 m² met een hooizolder van 125 m² en stallen van 200 m². Het geheel staat op ruim 2,1 Hectare eigen grond. De woning is gesticht in 1908, in de periode 2005-2010 volledig hoogwaardig gerenoveerd en goed onderhouden.

De woning is gelegen in het buurtschap Gijsselte in de gemeente De Wolden (Zuid Drenthe). Op fietsafstand gelegen van zowel het mooie brinkdorp Ruinen als de grote plaats Hoogeveen met goede sportfaciliteiten, zwembad, theater, uitgebreid winkelcentrum, gevarieerd horeca aanbod en goede verbindingen met een NS station en direct gelegen aan de A28 en A37.

De woning beschikt over een glasvezel internet verbinding zodat thuiswerken met zwaardere pakketten prima mogelijk is.

Paardenliefhebbers zullen gecharmeerd zijn van de mogelijkheden. Er is een inpandige verwarmde zadelkamer, 4 ruime hoogwaardige Röwer&Rüb boxen, een wasplaats met warm/koud water, een inloopstal en het geheel is voorzien van een (verwarmde) water ringleiding naar alle drinkbakken. De stal is volledig voorzien van een naadloze rubber/gietlvoer met dempende eigenschappen. Er is een rijbak, een draf- en galoppeerpad, 3 met hout omheinde weilanden met toegang tot inloopstal en ca. 1 Hectare hooiland voorzien van speciaal paardengras. Er is een bronwaterpomp voor het besproeien van rijbak en grasland. Vanaf eigen erf is er direct toegang tot een uitgestrekt bos- en heidegebied voor het maken van buitenritten.

De renovatie van de woning is uitgevoerd met hoogwaardige materialen en het geheel is goed onderhouden. De buitenmuren zijn opnieuw opgemetseld en zijn van isolatie voorzien. De vloeren zijn compleet opnieuw gestort, voorzien van moderne isolatie en vloerverwarming en afgewerkt met leisteen. De woning is voorzien van HR+ isolatieglas en een nieuwe HR-Combi-ketel (2019) en heeft daarmee het energielabel C gekregen. De gehele woning is voorzien van een professioneel alarmsysteem met doormelding.

De boerderij heeft een fraaie tuin met groot terras en overkapte zitgelegenheid. De tuin ligt volledig vrij met uitzicht op eigen landerijen en bos. De woonhelft is aan de tuinkant gelegen. In de tuin vindt u diverse fruitbomen: appels, peren, pruimen, kersen, druiven en walnoten. Vogelliefhebbers zullen naast veel voorkomende tuinvogels ook boerenzwaluwen, bonte en groene spechten en zelfs de nachtegaal spotten. Door de unieke ligging wordt er kwalitatief zeer goede honing geproduceerd.

De ruime entree bevindt zich in een authentieke nieuw gerealiseerde verbinding tussen stalgebouw en woning. De entree is voorbereid op het realiseren van een extra slaapkamer op de begane grond met openslaande deuren.

Vanuit de entree komt u in de hal met toegang tot een slaap/werkkamer op de begane grond; het toilet; de badkamer met ligbad, inloopdouche en modern badmeubel en vervolgens de open keuken en woonkamer. De massief houten keuken is voorzien van granieten werkbladen en beschikt over een vaatwasser, koelkast, combi-oven, kokend water kraan en pitt cooking kooktoestellen met wokbrander. De woning is voorzien van een waterontharder. Het keukeneiland heeft zitgelegenheid en vanuit de woonkeuken is er toegang tot de tuin.

De lichte gezellige ruime woonkamer (44 m²) met uitzicht op de tuin en landerijen is voorzien van een open haard met glasdeur en natuurstenen schouw. De haard is voorzien van een nieuw dubbelwanding geïsoleerd rookkanaal. Alle binnenwanden zijn strak gepleisterd en voorzien van Painting the Past muurverven in warme kleuren.

Vanuit de woonkamer komt u via een nieuwe gemaakte eiken trap in authentieke stijl op de verdieping met 2 ruime slaapkamers, elk met eigen wastafelmeubel.

Vanuit de entree is er ook toegang tot de bijkeuken en geïsoleerde berging. Vanuit de bijkeuken komt u in de schuur die ruimte biedt aan 4 auto’s plus een werkruimte. Deze gehele ruimte is voorzien van een kunststof gietvloer.

Vanuit de bijkeuken komt u tevens in de ruime verwarmde zadelkamer met van daaruit directe toegang tot de ruime stallen. In het schuurgebouw is een nieuwe hooizolder gerealiseerd met voldoende capaciteit voor een jaar voeropslag van eigen land.

Belangrijke kenmerken:
Exclusief landelijk wonen, mogelijk gelijkvloers, vrije ligging, veel privacy. Paardenobject.
Goed onderhouden, buitenschilderwerk 2019, HR-Combiketel 2019.
Goed geïsoleerd (C-label), vloerverwarming als hoofdverwarming, openhaard.
Glasvezelaansluiting
Kavelgrootte: 21.240 m², woonoppervlakte: 228 m², schuur/stallen: 400 m², diverse bijgebouwen.

Zie: www.funda.nl/koop/ruinen-gem-de-wolden/huis-41992120-gijsselterweg-17

_auto_generated_thumb_ _auto_generated_thumb_ _auto_generated_thumb_
Tiplijn