Te koop in Drenthe: vrijstaande woonboerderij omgeven door oude beukenbomen

Te koop in Drenthe: vrijstaande woonboerderij omgeven door oude beukenbomen

SCHOONEBEEK - U weet vast wel dat het in Drenthe mooi wonen is, landelijk, groen en veel ruimte. Dit plaatje komt pas echt tot leven wanneer u deze woonboerderij en zijn geweldige ligging heeft gezien. Met recht een bijzonder mooi object en super vrij gelegen.

De lange oprit met grind heet u al welkom en is mooi omgeven door oude beukenbomen. Het is niet alleen ruim, hier ademt u nog de sfeer van vroegere tijden. Dat is ook weer niet zo verwonderlijk omdat het een rijks monumentale woonboerderij betreft en dat kunt u zien aan het emaille tegeltje op de voorgevel. Hier heeft u de beschikking over een kavel van circa 4500m² eigen grond maar de echte liefhebber heeft de mogelijkheid om er nog circa 25.000m² extra bij te kopen. De rit door het Middendorp is al een lust voor het oog en u passeert onderweg nostalgische straatverlichting, oude boerderijen en weilanden met schapen en koeien. In de gehele straat lijkt het wel of de tijd heeft stil gestaan. Het mag daarom duidelijk zijn dat dit ook de ideale plek is om te onthaasten. Letterlijk een huis met geschiedenis, oorspronkelijk circa 1840 gebouwd maar volgens de inscriptie in de achtergevel in 1870 herbouwd, De huidige bewoner heeft het vanaf 2000 volledig volgens de monumenten voorschriften gerenoveerd. Een prachtig geheel in een uitstekende conditie. De fundering bestaat nog uit Bentheimer zandsteen.

Indeling
Begane grond:
Riante hal met plavuizen
Toiletruimte
Meterkast
Ruime badkamer
2 riante slaapkamers
Woonkeuken met deur naar buiten en kasten
Via de keuken naar de kelder
Opkamer
Woonkamer
Bijkeuken/wasruimte
Deelruimte/fietsenstalling
Knutselruimte

Verdieping:
Overloop
Inloopkast
Badkamer
3 ruime slaapkamers
Zeer grote zolder met mogelijkheid voor meer slaapkamers of kantoorruimte.

Info:
De vrijstaande schuur bij het huis is groot van afmeting en heeft een betonvloer. Verder op het erf nog een vrijstaande terrasoverkapping en een oud stookhok. Het perceel is mooi omheind met een beukenhaag en diverse fruitbomen, struiken en moestuin maken het compleet U zult begrijpen dat dit niet voor een ieder is weggelegd maar besluit u om te komen kijken weten wij al dat u aangenaam verrast zult zijn. Alles hier heeft een verhaal met geschiedenis en dat kunt u zelf komen ontdekken. Via google kunt u ook al meer over de geschiedenis van dit bijzondere object te weten komen. Het centrum van het dorp op 2 km afstand.

Zie: www.funda.nl/koop/schoonebeek/huis-41960975-middendorp-10

_auto_generated_thumb_ _auto_generated_thumb_ _auto_generated_thumb_
Tiplijn