Te koop in Drenthe: modern landhuis met fantastisch uitzicht

Te koop in Drenthe: modern landhuis met fantastisch uitzicht

GIETEN - Uitzonderlijk staat zowel voor het moderne landhuis als voor het uitzicht. Dit enige jaren geleden vervaardigde landhuis is gesitueerd aan de rand van het mooie Drentse dorp Gieten. Dit betekent dat u de natuur als buurman heeft maar toch uitstekend ontsloten bent naar Groningen, Assen en Emmen.

Bij dit prachtig ontworpen landhuis behoort ruim 3,3 hectare (!) direct aangrenzende eigen grond. Dit garandeert u vrijheid en mogelijkheden voor het houden van paarden of anderszins. Het landhuis is van ongekende klasse. Kosten nog moeite heeft de huidige eigenaar gespaard om dit uitzonderlijke landhuis te realiseren. Het nieuw vervaardigde huis is onder begeleiding van Morsink architecten gebouwd en is zowel uitbundig als ingetogen. Ofschoon zeer modern, transparant en voorzien van alle eisen van deze tijd, oogt het ook landelijk door de goed gekozen steen, vormgeving en situering op de kavel.

Een kijkje nemen is zeker de moeite waard! Het licht, het uitzicht, de combinatie van intiem met ruimtelijkheid moet u komen ervaren. Een prachtig onderdeel van het ontwerp betreft de in het glazen tussendeel gerealiseerde woonkeuken. Volledig transparant ervaart u hier een geweldig uitzicht in een volkomen privé setting. De hoogwaardige Bulthaup keuken met onder andere een wijnklimaatkast, Quooker, koffiemachine, steamer en alle gewenste inbouwapparatuur is een genot om in te koken. De fraai vormgegeven hal en de bijkeuken mogen niet onvermeld blijven. De woonkeuken verbindt de stijlvolle en intieme woonkamer met de achtergelegen masterbedroom met eigen royale, luxe badkamer voorzien van inloopstortdouches, design wastafels en verzonken jacuzzi. Het geheel is zo aangelegd dat de drie stortdouches in het huis op volle kracht tegelijk kunnen draaien!

Op de verdieping bevinden zich vier zonnige slaap-/werkvertrekken. Allen hebben iets bijzonders; een hoge daklijn, fantastisch uitzicht of een prachtige glazen brug die de vertrekken verbindt. De verdieping ademt stijl en grandeur. Tevens is ook op de etage een complete luxe badkamer en naastgelegen kleedkamer gesitueerd. Nabij het huis bevindt zich een passend en qua uitstraling ingetogen bijgebouw van circa 100 m², voorzien van een garage voor meerdere auto’s en een grote schuur.

Indien gewenst is er meer dan voldoende ruimte voor het realiseren van paardenstallen en eventueel een rijbak (een en ander in overleg met de gemeente). Ideaal is het feit dat het eigen grasland van circa 3 hectare direct aan het huis grenst! Het is prachtig om naar bijvoorbeeld uw paarden te kijken die op uw eigen landerijen lopen. Het perceel grenst aan weilanden en enige bosschages. Reeën en ander wild ziet u met regelmaat voorbij het huis trekken.

Dit bijzondere landhuis is gebouwd naar de energiegedachten van nu. Het geheel heeft geen gasaansluiting. De vloerverwarming/koeling vindt plaats door ‘verborgen’ geplaatste luchtwarmte pompen gecombineerd met extra elektrische heteluchtverwarming voor de echt koude dagen. Er bevinden zich nu ruim 100 zonnepanelen geïntegreerd in het hoofddak. Dit aantal is indien gewenst uit te breiden op het bijgebouw. De infrastructuur hiervoor is reeds aanwezig. Hierdoor zijn woonlasten zeer beheersbaar en is het landhuis op de toekomst voorbereid.

Daar dit unieke object zich niet volledig in woorden laat vatten bevelen wij u van harte aan deze woonbeleving te komen ervaren!

Voor gevoel van indeling en ruimtelijkheid verwijzen wij u naar de plattegronden en voor een sfeerimpressie moet u beslist de video bekijken!

Bijzonderheden:
- prachtig ontwerp; modern maar intiem
- licht, lucht en uitzicht!
- uitgelezen en functionele domoticasystemen
- uitstekend geïsoleerd en op de toekomst voorbereid
- luchtwarmtepompen, elektrische heteluchtverwarming (Brink), vloerverwarming in combinatie met zonnepanelen
- extra bergruimte eenvoudig te realiseren
- doordachte en fraaie verlichting en functionele technische snufjes, alles via app te regelen.

De rustieke ligging, het uitzicht over landerijen en de aanwezigheid van vele voorzieningen in het dorp maken dit object uniek. Het dorp Gieten is gelegen op de Hondsrug (bosrijke omgeving) nabij diverse uitvalswegen richting Assen, Groningen, Veendam, Emmen en Stadskanaal. In het centrum van het dorp Gieten vindt u een ruim winkelaanbod. Het winkelbestand bestaat o.a. uit 2 supermarkten, slager, bakker, drogisterij enz. Kortom alle voorzieningen zijn aanwezig. De prachtige Staatsbossen op slechts enkele minuten fietsen te bereiken. Verder zijn er o.a. diverse sportverenigingen, basisscholen en een openluchtzwembad in het dorp te vinden. De golfbaan bevindt zich op enkele minuten rijden met de auto.

Zie: www.funda.nl/koop/gieten/huis-41645266-bonnerdijk-9

_auto_generated_thumb_ _auto_generated_thumb_ _auto_generated_thumb_
Tiplijn