Te koop in Drenthe; landgoed met bijna 8 hectare grond

Te koop in Drenthe; landgoed met bijna 8 hectare grond

SCHOONLOO - Op een prachtige locatie aan de rand van de boswachterij Schoonloo (Staatsbosbeheer) gelegen statig landgoed met NSW-status.

Het geheel is op fraaie wijze opgetrokken op een fraai perceel van ca. 7,7 hectare en biedt haar bewoners rust, ruimte en optimale privacy. Dit statige landhuis is in 2001 gebouwd, met gebruikmaking van uitstekende materialen.

Het onder architectuur ontworpen landhuis, met een riant woonoppervlak, biedt o.a een royale living en meer dan voldoende slaapkamers en bergruimte. Op de 2e verdieping kunnen daarnaast nog extra kamers worden gerealiseerd. De aanwezigheid van het souterrain, dat onder de gehele villa doorloopt en middels 2 elektrisch bedienbare garagedeuren bereikbaar is, maakt het landhuis ook uitermate geschikt voor de autoliefhebber (er is plaats voor ca. 10 auto’s). Dit unieke object is aangemerkt als landgoed in het kader van de Natuurschoonwet. Deze NSW-status biedt zeer gunstige belastingfaciliteiten, overdraagbare subsidie, een lage WOZ-waardevaststelling, geen overdrachtsbelasting en geen successiebelasting bij overlijden.

Begane grond

Middels een dubbele toegangsdeur komt men binnen in de royale, statige hal met vide en gebogen trappenhuis. Vanuit de hal is onder andere de royale living van ca. 105 m² te bereiken. De living heeft een serre en een volledig geoutilleerde woonkeuken en biedt plek voor meerdere zithoeken. Vanuit de living zijn er meerdere toegangen naar het verhoogde terras van ca. 235 m². Naast de keuken bevindt zich de tuinkamer die ook uitstekend geschikt is als eetkamer.

Op de begane grond bevindt zich daarnaast nog een drietal kamers, waaronder de riante master-bedroom met badkamer en suite (voorzien van whirlpoolbad, massage-stoomdouche en een wastafelmeubel met dubbele wastafel). Aan de voorzijde van de woning bevinden zich twee ruime kamers die ook zeer geschikt zijn als werkkamer of slaapkamer. Deze maken het geheel uitermate geschikt voor een combinatie van wonen en werken.

Eerste verdieping

Vanuit de hal bereikt men via de trappenhuis de overloop. Hier bevindt zich een zonnige balkonkamer. Verder kent deze verdieping nog vier riante slaapkamers (16-24 m²) en een 2e badkamer.

Tweede verdieping

Op deze verdieping bevindt zich de technische ruimte en zeer veel bergmogelijkheden. Op deze verdieping kunnen eenvoudig meerdere kamers gerealiseerd worden.

Souterrain

Onder het gehele landhuis ligt een half verdiepte garage met ruimte voor ca. 10 auto’s. Tevens bevindt zich in het souterrain een keukenblok en twee aparte toiletten. Vanuit het souterrain zijn middels een interne opgang de woonverdiepingen te bereiken.

_auto_generated_thumb_ _auto_generated_thumb_ _auto_generated_thumb_

Voor meer info en fotos: https://www.funda.nl/koop/schoonloo/huis-49017980-hoofdstraat-37/

Tiplijn