Te koop in Drenthe; Fraai gelegen rietgedekt landhuis met paardenboxen

Te koop in Drenthe; Fraai gelegen rietgedekt landhuis met paardenboxen

PESSE - Te koop in Pesse; Een mooi vrij en fraai gelegen rietgedekt landhuis met vrijstaand kantoorgebouw/gastenverblijf, paardenboxen en een paddock van circa 0,25 ha. gelegen aan de Molenhoek op de grens van het Pesserveld en het Ruinerveld.

De woning, die oorspronkelijk is gebouwd in het midden van de jaren 20 van de vorige eeuw, is vanaf 1995 op degelijke en deskundige wijze verbouwd. Zo zijn de woonkamer, keuken, hal en badkamers voorzien van vloerverwarming en in 1998 is de gehele elektriciteitsbedrading vernieuwd. In 2004 zijn er nieuwe muren om de woning gekomen (thans alle extra dikke spouwmuren), zijn de kozijnen vervangen door hardhouten kozijnen met dubbele beglazing en is het hele huis voorzien van isolatie. Tevens is in 2004 het geïsoleerde dak met riet gedekt (schroefdak) en voorzien van bliksemafleiders. De woning is aangesloten op de openbare riolering en heeft sinds dit jaar een glasvezel aansluiting. Kortom, kosten noch moeite zijn gespaard om een comfortabel woonhuis te creëren. Het huis kenmerkt zich als één harmonie door de algehele doorvoering van massief kersenhout; onder andere de trap, keuken, kasten en de deuren met de brede deurposten. Het resultaat is een sfeervolle woning met een erg luxe uitstraling. Het is een zeer geschikt object voor mensen die landelijk willen wonen in alle rust en privacy, werk aan huis willen combineren en nabij uitvalswegen en het spoor willen wonen.

De woning is gelegen in het buitengebied van Pesse, op een mooie en vrije locatie aan de rand van het Ruinerveld en het Pesserveld. Tevens zijn het Echtenerveld en het Nationaal park Dwingelderveld nabij. Deze natuurgebieden kenmerken zich door de vele heidevelden met vennen, bos, natuur en ruiterpaden. Het Dwingelderveld alleen al is maar liefst 3.700 ha. groot! Het dorp Pesse is gelegen op ca. 2,5 km. afstand, waar zich onder meer een supermarkt bevindt, twee basisscholen, een restaurant én een actief verenigingsleven. Hoogeveen, met alle voorzieningen, is gelegen op minder dan 5 km. afstand. Vanaf dit landhuis bereik je binnen vijf minuten de A28 en binnen 10 minuten de A37. Plaatsen als Emmen, Groningen en Zwolle zijn allemaal binnen een half uur bereikbaar. In verband met de westelijke ligging van het perceel ten opzichte van de A28, heeft men weinig tot geen overlast van de snelweg.

Zij-entree/hal met garderobe, meterkast, een kast met de waterontharder, een toiletruimte met een hangend toilet en fontein en een op maat gemaakte kersenhouten vaste trap naar de verdieping. Aan de voorkant van de woning is de master bedroom gesitueerd, met aansluitend een walk in closet, voorzien van op maat gemaakte kersenhouten kasten en laden en een badkamer (1995), voorzien van een douchecabine, ligbad, een tweede toilet, bidet en een dubbele wastafelmeubel. Aan de achterzijde van de woning een ruime woonkamer voorzien van een plavuizen vloer met vloerverwarming, schuifdeuren naar het terras en een fraai uitzicht op het Ruinerveld. Aansluitend aan de woonkamer de luxe, half-open keuken met natuurstenen aanrechtblad en kersenhouten keukenkastjes. Deze luxe keuken van 1998 is voorzien van een keramische kookplaat, afzuigkap, koelkast, vaatwasser, combimagnetron en een dubbele spoelbak. De bijkeuken is bereikbaar vanuit de keuken en de achterentree en beschikt over vaste kasten met o.a. witgoedaansluitingen. Verder diverse inbouwapparatuur zoals een tweede koelkast en een diepvries. Deze bijkeuken beschikt tevens over een klein aanrechtblok met spoelbak.

Op de eerste verdieping bevindt zich een overloop met vaste kasten achter de knieschotten, een bergruimte met de CV-opstelling (Nefit Topline, 2009) en een tweetal slaapkamers van resp. circa 13 en 16 m². Beide slaapkamers zijn voorzien van een tapijt vloer en ruime bergruimtes achter de knieschotten. De badkamer op de eerste verdieping beschikt over een douchecabine, toilet, wastafelmeubel en vloerverwarming.

Het in 1980 gebouwde bijgebouw wordt op dit moment gebruikt als kantoor. Het is ca. 96 m² groot en is opgetrokken uit spouwmuren. Het is met pannen gedekt en in 1990 geïsoleerd. Het kantoor beschikt over een entree/hal met toiletruimte, voorzien van toilet en urinoir, een ruime kantoorkamer, voorzien van een keukenblokje, een meterkast (tussenmeter) en een vaste trap naar de verdieping, waar zich eveneens een zeer ruime archiefruimte bevindt met de CV-opstelling (2016) en de aansluiting voor de zonnepanelen. Dit gebouw is voorzien van deels kunststof en deels hardhouten kozijnen, een bliksemafleider en 30 zonnepanelen. Verder bevindt zich in dit gebouw een ruime berging met separate ingang voor opslag van bijvoorbeeld de fietsen of het terrasmeubilair.

Tevens is aanwezig een houten, pannen gedekte paardenstal, voorzien van drie paardenboxen, een grote dubbele paardenbox, opslagruimte alsmede een overdekte mestopslagplaats. De boxen zijn voorzien van automatische drinkwatervoorziening. Ook is een paddock van circa 0,25 ha. aanwezig.

Het totale erf heeft een oppervlakte van 4.903 m². De tuin is fraai aangelegd met klinkerpaadjes en prachtige beukenhagen, borders met vele vaste planten, struiken en bomen die elkaar in de bloeiperiode mooi afwisselen. De huidige bewoners hebben een accent in de tuin proberen aan te leggen waardoor deze relatief onderhoudsvriendelijk is. De fraaie terrassen met marmeren tegels geven je altijd de keuze tussen zon of schaduw. Het terras aan de zijkant beschikt over een op afstand bediend terrasscherm en het terras aan de achterzijde heeft een glaswand om optimaal en in alle privacy van de tuin en het omringende landschap te genieten. Omdat de omgeving, vanwege het Nationaal park Dwingelderveld, zo min mogelijk strooilicht heeft kan je hier heerlijk tijdens de zomeravond genieten van de vele vogels en de sterrenhemel. De zeer ruime parkeergelegenheid aan de voorzijde biedt ruimte aan circa 10 autos die vanwege de beukenhagen keurig uit het zicht zijn weggewerkt. Het elektrische toegangshek met camerasysteem is op afstand bedienbaar.

Voor meer info en fotos; https://www.funda.nl/koop/pesse-gem-hoogeveen/huis-41403192-molenhoek-16/

_auto_generated_thumb_ _auto_generated_thumb_ _auto_generated_thumb_
Tiplijn