Te koop in Drenthe: groot landhuis met veel oppervlakte

Te koop in Drenthe: groot landhuis met veel oppervlakte

ZUIDLAREN - Niet vaak is er een landhuis dat al het bovenstaande in zich verenigt. De uitstraling is majestueus, de mogelijkheid om plezierig te bewonen formidabel.

Dit aan de rand van het geliefde Drentse Brinkdorp Zuidlaren gelegen huis heeft alle faciliteiten in zijn directe omgeving. Rustgevend groen, maar ook het gemak van een uitstekend geoutilleerd dorp. Een omringende fraai aangelegde tuin van circa 1882 m2 maar toch niet het zorg vragende onderhoud van een landgoed. Het landhuis is uitstekend bereikbaar via A28, N34 en A7. Groningen, Assen en Emmen zijn snel en eenvoudig te bereiken.

In de rijke historie van dit prachtige monumentale object zijn diverse verbouwingen gerealiseerd. Al deze verbouwingen door de eeuwen heen hebben het statige karakter aan de buitenzijde nauwelijks doen veranderen. Aan de binnenzijde treft u een uiterst sfeervol, zeer comfortabel en doordacht gemoderniseerd interieur aan. De indeling maakt dat het landhuis ideaal als gezinshuis kan dienen. Ieder zijn eigen ruime plek met een heerlijk trefpunt in de royale woonkeuken. Ook uw gasten hebben een prettige terugtrekruimte met eigen badgelegenheid. Het landhuis is dusdanig prettig op de kavel gesitueerd dat u een oase aan (gefilterd) licht zult ervaren. Ieder vertrek heeft zijn eigen charme en stijl.

Zuidlaren is populair doordat het dorp centraal in Noord Nederland is gelegen. U bent direct in de rijke natuur. Het Zuidlaardermeer is enkele minuten fietsen verwijderd. Uren kunt u wandelen in de omliggende bossen en het bekroonde natuurschoon van het natuurgebied van de Drentsche Aa. Het dorp is uitstekend geoutilleerd en kent goede ontsluitingen.

Indeling:
Statige entree die leidt naar de centraal in het landhuis gesitueerde hal. Vanuit de hal bereikt u de knusse living met aangrenzende serre. De living heeft een open haard. De living staat in directe verbinding met het kloppend hart van het huis: de woonkeuken. De woonkeuken is heerlijk licht, kijkt uit over de omringende tuin en heeft openslaande deuren naar een heerlijk op de zon gelegen en volop privacy biedend zonneterras. De keuken is modern, heeft een landelijke uitstraling en is van alle gemakken voorzien. Het werkeiland is handig en charmant. De statige raampartijen, de ruitverdeling, de klassieke haardpartij en de prettige maatvoering maken de woonkeuken, de living en de serre tot een uiterst fijne leefruimte. Aan de woonkeuken grenst een ruime bijkeuken voor wasmachine, droger en extra apparatuur. De royale wijnkelder is droog en authentiek.

Zie: www.funda.nl/koop/zuidlaren/huis-49779051-groningerstraat-1

_auto_generated_thumb_ _auto_generated_thumb_ _auto_generated_thumb_
Tiplijn