Grote woning te koop; 475.000 euro voor 1.310 M2

Grote woning te koop; 475.000 euro voor 1.310 M2

GROLLOO - Een mooie grote woning met een grote lap grond kopen? in Grolloo staat aan het Oostereind 6 een mooie woning te koop.

Vrijstaande, karakteristieke woonboerderij met 1 vrijstaande schuur, tuin, erf op een perceel van 1.310 m2.

Deze bijzondere boerderij is gebouwd in 1914 (hetgeen ook staat in de gevel bij de voordeur), in 2000 door een architect smaakvol gemoderniseerd en in 2005 door de huidige bewoners uitgebreid. Hierbij is het karakter van de boerderij grotendeels bewaard gebleven door bijvoorbeeld de fraaie gebinten die in het zicht zijn en op bepaalde plekken de houten vloerbalken die in het zicht zijn.

De locatie van de boerderij is prachtig aan de rand van het dorp Grolloo. De locatie leent zich uitstekend voor mensen die willen genieten van het buiten wonen of aan huis willen werken. Het dorp Grolloo ligt middenin de prachtige Drentse natuur in de driehoek Borger-Rolde-Westerbork. De boerderij is gelegen in een bosrijke omgeving (‘loo’) op de Rolderrug. In het gebied rondom Grolloo liggen diverse natuurterreinen. De boswachterij Grolloo, ten zuidwesten van het dorp, bevat verschillende landschappen: heidevelden, bossen en vennen. In het midden van de natuur bevindt zich de Ieberenplas waar je heerlijk kunt zwemmen en zonnen. In het dal van het nabijgelegen Amerdiep liggen graslanden met veel bijzondere planten en dieren. De op één na oudste kastanje van Grolloo staat voor de boerderij. Bluesdorp Grolloo heeft onder meer een school, een sportvereniging, twee cafés en een supermarkt.

Het dorp Rolde ligt op 5 autominuten afstand en heeft twee grote supermarkten, een bakker, slager, groenteman et cetera. Het centrum van Assen is binnen 15 autominuten en het centrum van Groningen binnen 25 autominuten bereikbaar.

Indeling woonboerderij: entree, ruime hal/werkkamer (22 m2) met hoog balkenplafond, hoge ramen en mooie open gashaard, grote, tuingerichte T-vormige woonkamer (ca. 65 m2) met recent vernieuwde vloer, veel ramen en opstelling voor bijzondere vrijstaande houtkachel, schuifdeuren naar de lommerrijke tuin, in de woonkamer zijn de fraaie gebinten mooi zichtbaar, moderne keuken (13 m2) met recent vernieuwde apparatuur en met schuifdeuren naar tuin, handige bijkeuken met wasmachine-aansluiting en extra (zij)ingang tot de boerderij, 2e hal met toegang tot modern toilet, moderne badkamer met wastafel en douche en 3 slaapkamers (20,19,11 m2) waarvan 1 met hoog balkenplafond, hoge ramen en mooie schouw.

1e verdieping: via een mooie, houten open trap vanuit de woonkamer bereikbare ruime overloop / vide (22 m2) met bibliotheek, ideale plek voor een werk-/ of speelruimte, moderne 2e badkamer met wastafel, douche, ligbad, 2e toilet, 4e slaapkamer (22 m2) met bergruimte achter de knieschotten, kast met opstelling recent vernieuwde cv-ketel en luchtverwarming.

2e verdieping: via stijlvolle, houten vaste wenteltrap te bereiken zolder met verrassenderwijs nog een ruime 5e en 6e slaapkamer.

De tuin rondom biedt zonnige en schaduwplekjes gedurende de dag. De tuin aan de achterzijde heeft een bosachtige uitstraling. Een reusachtige es geeft deze groene oase het karakter wat zo typerend is voor Drenthe. Een terras, een in de namiddag zonnige binnenplaats en appelbomen aan de zijkant van het huis maken het rustieke beeld compleet. Op het erf kunnen meerdere autos geparkeerd worden. Tevens zijn er een mooie houten garage (7,83 x 4,82 m binnenwerks) en een berging (3,90 x 2,94 m) aanwezig. Een schutting verbindt de stijlvolle garage met de boerderij.

INFO De woning is grotendeels geïsoleerd: dak, vloer, muur en glas. 2014: buitenom geschilderd. 2016: woonkamer voorzien van nieuwe vloer. 2015: slaapkamers begane grond en 1e verdieping voorzien van nieuwe laminaatvloer. 2014: installatie nieuwe cv-ketel. 2005: nieuwe badkamer 1e verdieping. 2005: 2e verdieping slaapkamers gerealiseerd.

Toelichting meting gebruiksoppervlakte Onze meetinstructie is gebaseerd op NEN2580. De meetinstructie is bedoeld om een meer eenduidige manier van meten toe te passen voor het geven van een indicatie van de gebruiksoppervlakte. De meetinstructie sluit verschillen in meetuitkomsten niet volledig uit, door bijvoorbeeld interpretatieverschillen, afrondingen of beperkingen bij het uitvoeren van de meting.

Kenmerk: Exclusief wonen, Landelijk wonen, Gelijkvloers wonen

https://www.funda.nl/koop/grolloo/huis-40878711-oostereind-6/?fbclid=IwAR0NMXygNHLKRTNMj5MCI2jmYEBbk2C7h115VtrhHP9xv-MZ3yzjHKmvKB8

Tiplijn