Te koop in Drenthe: zeer unieke buitenplaats

Te koop in Drenthe: zeer unieke buitenplaats

MIDLAREN - Op een unieke locatie die al rond 1600 werd bewoond, gelegen direct aan het Zuidlaardermeer en omringd door een slotgracht, bieden zij een volledig nieuw gebouwde buitenplaats met poortgebouw te koop aan.

Nadat de oorspronkelijke borg in 1942 door brand werd verwoest, is ze in 2008/2009 met respect voor de rijke historie van de oude buitenplaats en met oog voor een excellente afwerking en de toepassing van de beste materialen, uit haar as herrezen.

Het totale perceel van ruim 2 hectare omvat de oprijlaan (de authentieke beukenlaan met rododendrons), een perceel bos grenzend aan het Zuidlaardermeer met een aanlegsteiger voor boten, een door de slotgracht omsloten terrein waarop het hoofdgebouw en het poortgebouw zijn gesitueerd en een voortuin. De brug in het poortgebouw (voorzien van elektrische hekken en intercomsysteem met camera) brengt de bewoner tot aan de woning.

Indeling hoofdgebouw:
Het huis heeft 4 woonlagen. Via de dubbele voordeur komt men in het tochtportaal. Op de begane grond vinden we een grote woonkeuken met serre. De eikenhouten, ambachtelijk vervaardigde keuken is voorzien van alle eigentijdse comfort. De werkbladen zijn uitgevoerd in Belgisch hardsteen, evenals de vloeren in keuken, hal, toilet en bijkeuken. In de overige ruimten ligt een eiken vloer.

De woonkamer bestaat uit een zitkamer met open haard, een televisiekamer met open haard en een muziekkamer die toegang geeft tot het overdekte buitenterras. Verder zijn op deze verdieping een royale werkkamer met serre en archiefkast, een bijkeuken, garderobe en toilet gesitueerd. De werkkamer kan eventueel ook dienst doen als slaapkamer en in de archiefkast zijn alle aansluitpunten aanwezig voor gebruik als badkamer. In de centrale hal bevindt zich het trappenhuis.

De eerste verdieping herbergt 3 slaapkamers met elk een eigen badkamer met balkon; de masterbedroom beschikt over een balkon, kastenkamer en een badkamer en suite. Op de tweede verdieping bevinden zich 4 slaapkamers, 1 badkamer (voorzien van toilet, dubbele wastafels en douche), bergruimte en een ruimte voor de technische installaties.

De woning is geheel onderkelderd en ingericht met een bruin café met bar, biljartruimte en filmhoek, bergruimten, wijnkelder en toilet.

Indeling poortgebouw:
Op de begane grond bevinden zich 2 x 2 verwarmde garages die plaats bieden aan 4 autos. Via een dubbele trapopgang bereikt men de bovenverdieping (ook per traplift bereikbaar) die bestaat uit een ruim appartement van ca. 100 m2. Het poortgebouw kent verder een ruime hal, separaat toilet, badkamer met vaste wastafel en douche, ambachtelijk vervaardigde kitchenette, royale woonkamer en slaapkamer en beschikt over een eigen gasgestookte cv ketel.

De onder architectuur aangelegde tuin bestaat uit diverse terrassen, grintpaden en beplanting. Op het terrein is een overkapping gebouwd voor de opslag van openhaardhout en vuilcontainers. De huidige eigenaar heeft de eigendomsrechten verworven van aangrenzende percelen (grond en water). Dit wordt door de vereniging Meerwijk beheerd. Er is geen verenigingsbijdrage verschuldigd.

Midlaren is centraal gelegen tussen de steden Assen en Groningen (20 minuten). Scholen, winkels en andere voorzieningen zijn op steenworp afstand te vinden.

Zie: funda.nl/koop/midlaren/huis-40653544-meerwijk-2-b

_auto_generated_thumb_ _auto_generated_thumb_ _auto_generated_thumb_
Tiplijn