Te koop in Drenthe: vrijstaande woning met vergunning voor honden en kattenpension Funda

Te koop in Drenthe: vrijstaande woning met vergunning voor honden en kattenpension

EXLOO -  Magnifiek buitenaf wonen te combineren met eventueel hobby of beroep; op deze plek heeft de vorige eigenaar tot medio 2020 een dierenpension (Het Hegeveld) gerund met opvang voor 60 honden en 16 katten.

Voor dit aantal heeft de gemeente Borger-Odoorn destijds een vergunning afgegeven. De huidige eigenaren gebruiken de betreffende ruimten voor hobby, werk en opslag van spullen. Maar de (bedrijfs)ruimte leent zich ook uitstekend voor andere doeleinden, denk aan bijvoorbeeld mantelzorg, gastenverblijf, praktijk of kantoor aan huis. Je kunt er ook een ontspannings- of kunstzinnige ruimte van maken waar je je creativiteit de vrije loop laat. Kortom: meerdere invullingen mogelijk!

Een prachtig mooi plekje in het buitengebied, te midden van een agrarisch landschap en grenzend aan uitgestrekt bosgebied. En als paarden- en/of golfliefhebber ben je op deze plek bevoorrecht, want tegenover de woning ligt Hippisch Centrum Exloo met daarnaast Golfpark Exloo met een 18-holes-golfbaan met A-status, toegankelijk voor iedereen ook zonder GVB/HCP54.

Deze enigszins verscholen gelegen vrijstaande woning is oorspronkelijk medio jaren ’30 gebouwd, in 2003 verbouwd en in 2021 is er een uitbouw gerealiseerd, die nog afgewerkt moet worden. Daarnaast dient er rekening mee te worden gehouden dat er in de rest van het huis en bijgebouwen het één en ander aan afwerking gedaan mag worden, om naar eigen idee en smaak er de finish en touch aan te geven.
De aanwezige aan- en bijgebouwen bieden tal van mogelijkheden tot gebruik, maar in ieder geval is er voldoende berg,- hobby- en klusruimte.

Het betreft een mooie, vrije plek, net buiten het dorp en aan de rand van de Hondsrug waar je heerlijk de ruimte en vrijheid ervaart. Het huis is direct gelegen aan een kiezelpad en de verderop, voorgelegen doorgaande weg leidt de ene kant naar Valthe en de andere kant sluit het aan op de Hoofdstraat, Oude Dijk en Buinerstraat in het dorp en heeft vanaf het lenteseizoen tot en met het herfstseizoen een fraaie uitstraling door de aanwezigheid van oude eikenbomen. Voor is er ruimtelijk zicht op openbaar groen, rechts ligt een bosperceel dat eigendom is van Staatsbos, links en achter is er prachtig zicht op akkers. Dankzij de vele ramen in het huis kan daardoor, als vanzelfsprekend, de natuur deel van je interieur zijn.

Het perceel is met een oppervlakte van 2.100 m² flink groot en biedt alle ruimte voor een eigen individuele wijze tot gebruik. In de tuin is het een genot om te genieten van de rust en groene omgeving met vrije vergezichten over uitgestrekte akkers; op naar de mooie avonden met vrienden en familie barbecueën en in de avonduren samen wachten op de meeste mooie zonsondergangen, lekker relaxed met een drankje vanuit een schommelbank, achter in de tuin.

Voor meer informatie over deze woning, en meer foto's, klikt u op deze link.

Tiplijn