Te koop in Drenthe: vrijstaande woonboerderij met rijbak en grote schuur Funda

Te koop in Drenthe: vrijstaande woonboerderij met rijbak en grote schuur

2e EXLOËRMOND -  Deze vrijstaande, verbouwde woonboerderij is een markante verschijning in de straat en lijkt zo uit een woonmagazine te komen. Het ligt in een landelijke omgeving met aan de voorzijde vrij uitzicht over uitgestrekte akkers.

Vanuit de sfeervolle living, die zich aan de achterzijde van de boerderij bevindt, is er ruimtelijk zicht op de diepe achtertuin met 2 bijgebouwen en een rijbak. Het perceel is royaal met een oppervlakte van 4.566 m² eigen grond.

De boerderij is in de jaren ’20 van de vorige eeuw gebouwd en door de huidige eigenaar de afgelopen 5 jaar flink onder handen genomen ten aanzien van verbeteringen, modernisering, comfort en verduurzaming. Er is met hart en ziel aan de verbouwing gewerkt en het resultaat mag er zijn. Van achterstallig onderhoud is geen sprake en er is hedendaags wooncomfort met een fantastische sfeer en beleving!

Opzij van de boerderij ligt een lange oprit van grind die doorloopt tot de schuur achter de boerderij waar ruimschoots (parkeer)ruimte is voor bijvoorbeeld auto’s, een aanhanger, trailer, camper of caravan. En ook de aansluiting voor een laadpaal voor een elektrische auto ontbreekt niet.

Niet alleen binnen, maar ook buiten is het fijn vertoeven! Rondom dit schitterend object ligt een verzorgde tuin met meerdere zitjes waarvan 1 overdekt, looppaden, een fris gazon, hagen, beplanting en struiken, opzij van het huis een kippenhok met buitenren, in de achtertuin een veranda/terrasoverkapping, paardenstal met hooiopslag, een in 2022 nieuw gerealiseerde schuur die voor meerdere doeleinden geschikt is en daarnaast is er nog een rijbak met aangrenzend een vrije uitloopruimte. Alle faciliteiten aanwezig om paarden en/of ander kleinvee de ruimte te kunnen bieden. Het perceel is ook aan de achterzijde (Noorderdiep) via een eigen pad bereikbaar en af te sluiten middels een poort.

De inpandige deel-/schuurruimte (201 m2) met zolderberging (41 m2) biedt ruimte om bijvoorbeeld de auto(‘s), motorfiets(en), aanhanger, camper of caravan droog te stallen, te klussen of te werken en tevens ideaal als opslagruimte voor spullen. Anderzijds zijn er desgewenst ook uitbreidingsmogelijkheden om het woongedeelte te vergroten. Aldus vele invullingen zijn mogelijk!

Indeling:
Via een grindpad in de voortuin kom je bij de stoep naar de voordeur – hal met meterkast en deur naar de kelder en 3 slaapkamers, waarvan 1 kamer in gebruik is als kantoor, voorzien van erker. De vloer in de hal en slaapkamers zijn belegd met laminaat.

Kelder:
Via een vaste trap te betreden en is lekker ruim met een vloeroppervlakte van 13 m2 en hoogte van 1.59 m1. Perfect voor onder andere een voorraad wijn en ander proviand zoals groente, fruit en aardappelen Vloer voorzien van een betoncoating in de authentieke kleur ossenbloedrood.

Via de hal verbinding met de gang (voorzien van vaste kast) die naar de badkamer leidt, de deel-/schuurruimte, overgang naar de achterhal met buitendeur en aangrenzend een handige berging - bijkeuken met aansluitpunten voor de wasmachine, droger en koel- en of vrieskast - toilet met urinoir, wandcloset en fontein - deur naar de woonkamer met open keuken. De vloer in de gang/achterhal is betegeld.

Badkamer:
Modern en ruim van formaat, uitgevoerd in antracietkleur tegels gecombineerd met strak stucwerk en een paperwall met bos-/heidelandschap en raamfolie met het gevoel van de prachtige natuur van de nabijgelegen Hondsrug. De badkamer is uitgerust met een dubbele (regen)douche, whirlpoolligbad, toilet, designradiator en zeer fraai eigen ontworpen badmeubel met eikenhouten legplanken alsmede blad met 2 waskomen. Qua verlichting zorgen dimbare spots zorgen voor goed (sfeer)licht met tevens ramen voor prettig daglicht en mogelijkheid tot natuurlijk ventileren, naast de aanwezige mechanische ventilatie.

Woonkamer:
Sfeervolle L-vorm living aan de achterzijde van de woning met rookkanaal t.b.v. een (hout)kachel. Door de aanwezigheid van de knusse stalramen in de zijgevel en grote ramen met tevens openslaande terrasdeuren aan de achterzijde, komt het dag- en zonlicht prettig binnen en is er toegang tot de tuin. Grenzend aan de woonkamer een berging waar de cv-ketel is geplaatst.
De wanden zijn voorzien van stak stucwerk, gecombineerd met schoonmetselwerk, daarbij de paneeldeuren, stoere gebinten in het zicht en het balkenplafond geheel in eigen stijl; zeer smaakvol! De vloer is belegd met pvc die ruimtelijk doorgelegd zijn in de keukenruimte.

Keuken:
De strakke en luxe keuken met schiereiland heeft een landelijke look en is uitgerust met een natuurstenen werkblad. Qua inbouwapparatuur is er de beschikking over een vaatwasser, elektrisch fornuis met inductie kookplaat (ter overname), schouw met afzuigkap en koelkast.

Voor meer informatie en foto's kunt u op deze link klikken.

Tiplijn