Te koop in Drenthe: vrijstaande woning met kookeiland en buiten een grote overkapping Funda

Te koop in Drenthe: vrijstaande woning met kookeiland en buiten een grote overkapping

WILHELMINAOORD - Wat een plaatje, dit in 2018 onder architectuur gebouwde woonhuis, gelegen in een prachtig gebied dat onlangs is geplaatst op de wereld erfgoedlijst van Unesco.

De woning is gelegen op een perceel 1090 m² eigen grond. Dit is een groot voordeel met vele andere woningen in dit gebied waarbij in veel gevallen sprake is van erfpacht. Een ander groot voordeel is dat de woning zonder gasaansluiting is gebouwd. De woning wordt verwarmd door middel van een warmtepomp (aardwarmte) en het warme water komt vanuit een zonneboiler (150 liter) i.c.m. een zonnecollector. De warmtepomp is tevens uitgevoerd met een koelunit, zodat de vloerverwarming in de warme periode te gebruiken is als passieve koeling, dit is zeer energiezuinig koelen. Stroom wordt opgewekt door de 20 zonnepanelen die gelegen zijn op de achterzijde van het perceel. De woning is nu nog niet volledig energie neutraal, echter met een kleine investering (aantal zonnepanelen bijplaatsen) bent u dat wel!

Wat opvalt aan de woning zijn de prachtige raampartijen aan zowel de voorzijde van de woning als tevens de achterzijde. Zowel vanaf de begane grond als vanaf de 1e verdieping ben je verbonden met buiten. Met enig regelmaat worden de huidige bewoners wakker met een ree of eekhoorns in de achtertuin, prachtig toch. De woning beschikt over 3 slaapkamers op de 1e verdieping en een aparte ruime (eventueel voor zakelijk gebruik met eigen entree) op de begane grond aan de voorzijde van de woning. De royale woonkamer is gesitueerd aan de achterzijde van de woning.

In de achtertuin is een zeer royale overkapping geplaatst van Douglas hout met een afmeting van 900 cm x 400 cm. Tevens bevinden zich op het perceel nog een royale houten schuur ( 43 m², in afbouw fase) en een houten berging.

Indeling: Ruime hal, meterkast, toilet met fontein, stookruimte inclusief bergruimte, ruime L-vormige woonkamer (ca. 57 m²) met open keuken voorzien van zowel een spoel als kookeiland en met de volgende inbouwapparatuur: Bora inductie kookplaat met ingebouwde afzuiging, vaatwasser, royale koelkast met vriesvak en oven. Vanuit de keuken is tevens de bijkeuken te bereiken, voorzien van witgoedaansluiting, werkblad met spoelbak, toegang tot de stookruimte (Warmtepomp) en tevens een toegangsdeur naar buiten. Vanuit de hal is ook het voorhuis te bereiken waar een royale kamer is gesitueerd van ± 17 m².

1e verdieping: overloop, 3 slaapkamers (± 7, 8 en 14 m²), toilet met fontein, badkamer voorzien van handdouche regendouche en wastafelmeubel met dubbele wastafel.
1e verdieping voorhuis: Bereikbaar middels vlizotrap, royale bergzolder met stahoogte.

Bijzonderheden:
- Bouwjaar 2018
- Perceel 1090 m², grond in eigendom
- Warmtepomp (aardwarmte, boring 163 meter)
- Begane grond verwarmd middels vloerverwarming
- Warmwater middels zonneboiler en zonnecollector
- 20 Zonnepanelen
- Ventilatie middels WTW
- Koelen middels warmtepomp
- A+++ energielabel

Voor meer informatie over deze woning, en meer foto's, klikt u op deze link.

Tiplijn