Te koop in Drenthe: woonboerderij met 6 slaapkamers op 1.608 m² perceel Funda

Te koop in Drenthe: woonboerderij met 6 slaapkamers op 1.608 m² perceel

SCHIPBORG - Op een unieke locatie met uitzicht over het glooiende Drentsche landschap, aan de rand van het pittoreske dorp Schipborg, ligt deze geheel gemoderniseerde, charmante vrijstaande woonboerderij met multifunctionele praktijkruimte en aangebouwde garage.

De woning beschikt over een royaal perceel van 1.608 m2 waarin met veel liefde een romantische en rustgevende tuin is gecreëerd met unieke plantensoorten en diverse fruitbomen.

De woning is oorspronkelijk gebouwd in 1925 en in 2006 uitgebouwd met een praktijkruimte en garage. Aan de binnenzijde ademt deze woning een serene rust uit doordat vele ruimten in de woning een uitzicht over de Es geven, waarbij de heerlijke tuin naar binnen wordt getrokken. De royale woonkamer is enigszins verdiept en beschikt over een open haard en een televisie-vide die bereikbaar is middels een architectonische trap; een terrasdeur geeft vanuit de woonkamer toegang tot de tuin.

Begane grond:
Entree in ruime hal met meterkast, toilet en entree naar royale studeer/werkkamer van ca. 22 m2. Vanuit de hal wordt de grote woonkamer en woonkeuken bereikt. De woonkamer en de keuken zijn samen ca. 74 m2. De woonkamer beschikt over een open haard; de tv-vide is te bereiken middels moderne vormgeven trap. Vanuit de woonkamer is er een prachtig zicht over de es van Schipborg. De keuken is voorzien van Bulthaup keuken met o.a. de volgende inbouwapparatuur: vaatwasser, inductie kookplaat, afzuigkap, stoom-oven, oven en een koelkast. Naast de keuken is direct de bijkeuken gelegen met eigen buitendeur. Vanuit de woonkamer zijn er twee ruime slaapkamers bereikbaar van ca. 10 en 18 m2 waarvan de grootste een badkamer en suite heeft, voorzien van een douchehoek met een solar douche, bad, dubbele wastafel en toilet. Vanuit de slaapkamer is de tuin eveneens bereikbaar.

De voormalige praktijkruimte heeft een eigen ingang en is tevens bereikbaar via de hal van de woning. Dit deel van het huis beschikt over veel glas waardoor er een heerlijk rustieke lichtinval is. De voormalige behandelkamer van ca. 23 m2 biedt een mooi uitzicht over de tuin en de Es. Verder beschikt dit deel van het huis over een eigen toilet, voormalige wachtkamer van 6 m2 en een pantry van 6 m2. Naast de praktijkruimte ligt de royale garage van ca. 25 m2. Boven deze ruimte is tevens nog een bergzolder van ca. 74 m2.

Eerste verdieping:
Middels de vaste trap in de hal wordt een overloop bereikt die toegang geeft tot twee slaapkamers van respectievelijk 11 en 12 m2 en een badkamer voorzien van toilet en douche. Via de hal is met een tweede trap nog een slaapkamer van ca. 10 m2 bereikbaar.

Verder:
Een sfeervolle veranda op het zuidoosten is voorzien van terrasverwarming. Hierdoor kunt u ook op regenachtige dagen heerlijk in de buitenlucht vertoeven.

Meer informatie over deze woonboerderij, of wilt u meer foto's zien? klikt u dan op deze link.

Tiplijn