Te koop in Drenthe: Woonboerderij uit 1640 met eigen Bed en Breakfast

Te koop in Drenthe: Woonboerderij uit 1640 met eigen Bed en Breakfast

GIETEN - Een woonboerderij met natuurlijke charme en sfeer. De riet gedekte boerderij dateert uit ca.1640. In de jaren '80, '90 en recent hebben diverse verbouwingen en aanpassingen plaatsgevonden. De rieten kap verkeert in goede staat en wordt netjes bijgehouden.

Het geliefde dorp Gieten wordt omringd door bos- en heidegebieden. U kunt volop recreëren. Fietsen, wandelen of gewoon ontspannen; alles hiervoor bevindt zich in de directe omgeving. In enige minuten fietsen bevindt u zich in de fraaie staatsbossen van Boswachterij Gieten en Borger. Hier ligt onder andere de geliefde recreatieplas “Het Nije Hemelriek”.

Gieten heeft een sterke regiofunctie met vele voorzieningen. Er is een uitgebreid aanbod aan winkels en meerdere basisscholen. Assen (20 minuten) en Groningen (25 minuten) en Emmen (20 minuten) zijn eenvoudig bereikbaar.

Bij de boerderij staat een fantastisch gastenverblijf; de laatste jaren zeer in trek als B&B. Het verblijf kan uitstekend dienst doen als kantoor, praktijkruimte, gastenverblijf (voor meerdere gasten) of als hobbyruimte.
De woonboerderij zelf is zeer sfeervol. Oude gebinten sieren de ruimtes en brengen charme en sfeer.

Indeling:
Zij-entree, centrale hal met toilet, charmante en royale woonkamer (circa 80 m2). U kijkt fraai uit over de tegenover gelegen velden. De kamer kent diverse charmante zithoeken. Rond de open haard en de houtkachel is het heerlijk toeven.
De moderne open keuken is leuk gesitueerd. U heeft contact met de eters, maar toch is de keuken enigszins afgescheiden. De keuken is voorzien van diverse inbouwapparatuur. Op de begane grond bevindt zich tevens een werkkamer (22 m2) en een slaapkamer (25 m2) met naastgelegen luxe badkamer voorzien van jacuzzi., grote douche, toilet en wastafel. Tevens is er bergruimte gesitueerd.

Op de verdieping zijn 4 slaapkamers gesitueerd van allen circa 10 m2. (Eenvoudig is aan de voorzijde 1 grote kamer te realiseren).Tevens is een badkamer met enigszins gedateerde douche en wastafel aanwezig, alsmede schuif- en bergkasten.

Het bijgebouw/gastenverblijf/werk-/praktijkruimte/B&B of mooie hobbyruimte is prachtig!
De lichtinval is fraai en de sfeer zeer plezierig.

Indeling: entree, woonkamer met open keuken (circa 32 m2). Er zijn 2 slaapkamers van circa 14 en 22 m2 met kastwand. Er is een leuke badkamer en voor beide kamers een eigen toiletruimte en wasgelegenheid.
In de lommerrijke tuin staat een prachtig houten prieel. U kunt hier van de vrijheid van de tuin en van de mooie omgeving genieten tot in de late uurtjes.

Het tuinprieel beschikt over een open haard en tuinkeuken.

Voor een indruk van de ruimte en de maatvoering verwijzen wij u naar de plattegronden. Om de bijzonderheid en de charme van het geheel te ervaren bevelen wij u van harte een bezichtiging aan.

Bijzonderheden:
- Verzorgde en sfeervolle woonboerderij aan de rand van Gieten;
- Bouwjaar boerderij ca. 1640, verbouwd, gemoderniseerd in jaren '80, '90 en recent.
- Bouwjaar gastenverblijf 1996;
- Bouwjaar tuinprieel 2003;
- Boerderij: Energielabel D, verwarming hetelucht, Furore 1999, warmwatervoorziening via badgeiser;
- Isolerende beglazing, dubbele ramen en voorzetramen;
- Gastenverblijf: - verwarming d.m.v. c.v. combi ketel;
- Woonkamer boerderij: open haard en houtkachel;
- Tuinprieel: open haard en tuinkeuken;
- Geliefd en goed geoutilleerd dorp.

Zie: https://www.funda.nl/koop/gieten/huis-42022949-bonnen-43/

Tiplijn