Te koop in Drenthe: woonboerderij met stallen, kapschuur en hooizolder Funda

Te koop in Drenthe: woonboerderij met stallen, kapschuur en hooizolder

WACHTUM - Gelegen in het prachtige Wachtum een karakteristieke rietgedekte woonboerderij met tweetal bijgebouwen. Ideaal voor liefhebbers van rust, paarden of kleinvee!

Het geheel is gelegen op een perceel van ca. 7.500m² en er bestaat de mogelijkheid om in totaal ca. 3.8 hectare grond aan te kopen. Deze in 1915 gebouwde woonboerderij is eind jaren '90 verbouwd grotendeels geïsoleerd, voorzien van vloerverwarming en slaap en badkamer op de begane grond.

Op het perceel bevinden zich nog een tweetal bijgebouwen waaronder een kapschuur v.v. tweetal stallen en garage v.v. overheaddeur. De tweede schuur biedt ruimte voor de hobbyist, opslag of kleinvee. Op de deel treft u nog eens vier stallen, een zadelkamer en (hooi)zolder waar de onbeschoten rieten kap en eiken gebinten nog goed zichtbaar zijn.

Indeling
Riante hal/entree met toilet en toegang tot de living met hoge plafonds, gashaard en grote baanderramen. Open woonkeuken met diverse inbouwapparatuur en eethoek. Tussenhal met toegang tot het kantoor/slaapkamer, tweede slaapkamer met inbouwkast en badkamer met ligbad, douche, toilet en wastafelmeubel. In de bijkeuken is er ruimte voor de witgoedopstelling. Dwarsdeel met trapopgang naar zolder en zeer riante (voorraad)kast. Op de deel bevinden zich een viertal stallen en zadelkamer.
De eerste etage is v.v. een tweetal slaapkamer en badkamerruimte met toilet, wastafel en aansluitingen voor een doucheruimte.

Bijzonderheden:
* Oorspronkelijk bouwjaar ca. 1915, verbouwd in de jaren '90;
* Meer grond bespreekbaar
* Perceel dient nog kadastraal te worden uitgemeten;
* Grotendeels v.v. vloerverwarming;
* Grotendeels v.v. dak, vloer en gevelisolatie;
* CV Ketel Intergas HRE uit 2020;
* Energielabel C, geldig tot 23-01-2033;
* De houten gebintenconstructie dient behandeld te worden;
* De rieten kap heeft dit jaar nog onderhoud gehad;
* De woonboerderij heeft een karakteristieke waarde;

Wachtum is een mooi klein esdorp met veel boerderijen en vrijstaande woningen. In het dorp bevindt zich een school, een dorpshuis, een voetbalclub en korenmolen de Hoop waar alle benodigdheden voor het "buitenleven" te verkrijgen zijn. Voor de overige voorzieningen (o.a. supermarkt en overige winkels, huisarts, fysiotherapie, allerlei sportfaciliteiten etc.) is men aangewezen op het gezellige dorp Dalen dat op ca. 2 km. afstand ligt.
Het dorp Wachtum ligt op ca 10 km afstand van de middelgrote steden Emmen en Coevorden met vele winkels, een ziekenhuis en scholen voor voortgezet, middelbaar en hoger onderwijs.

Voor meer informatie, of foto's, klikt u op deze link.

 

Tiplijn