Te koop in Drenthe: vrijstaand rietgedekt woonhuis in het bos op 5.380 m² perceel Funda

Te koop in Drenthe: vrijstaand rietgedekt woonhuis in het bos op 5.380 m² perceel

NORG - In de bossen van het mooie brinkdorp Norg is dit riet gedekte woonhuis genaamd “Bosch Idylle” gelegen. De woning is gebouwd in 1929 en onlangs nog uitgebouwd met een royale eetkamer.

De woning heeft een zeer aangename, nostalgische, sfeervolle stijl met een moderne keuken en badkamer. Het geheel ligt op een eigen bosperceel van 5380 m² met 450 meter wandelpad en grenst aan de uitgestrekte bossen met een prachtig natuurlandschap rondom. U kunt direct vanaf het erf naar alle kanten vele kilometers wandelen over zand- en bospaden. Om het perceel lopen geen publieke wandelpaden en het geheel is niet afgezet waardoor de reeën vrij door de tuin kunnen lopen.

Omschrijving
De woning is fraai afgewerkt, gebouwd in 1929 en de laatste jaren verbouwd, geïsoleerd en gemoderniseerd. De rieten kap is in 2008 vernieuwd en geschroefd aangebracht op de dakplaten. In 2020 heeft de rieten kap een onderhoudsbeurt gehad. De beekloop en twee vijvers zijn voorzien van een pomp.

Wilt u alvast een digitale bezichtiging? Klik dan op de 3D tour onder de foto en loop stap voor stap, met de nieuwe functie matterpoort, door de woning. U kunt in alle hoeken kijken.

Omgeving
Het mooie authentieke Drentse brinkdorp Norg is gelegen te midden van uitgestrekte bossen en prachtige natuurlandschappen. Rondom het dorp is veel toerisme waardoor het centrum een aantal horecagelegenheden heeft met gezellige terrasjes. Alle voorzieningen op het gebied van winkels, gezondheidszorg en scholen zijn aanwezig. Norg bevindt zich op 15 autominuten van Assen en 20 minuten van Groningen. De A28 ligt op 10 minuten rijden.

Indeling
U komt binnen via de ruime hal/entree met toilet en meterkast waar tevens toegang is tot een grote kelder. Vanuit de sfeervolle woonkamer, met openhaard en tuindeuren, heeft u rondom een prachtig uitzicht op de fraaie bostuin. De eetkamer met tuindeuren is recent aangebouwd (2020), ook hier veel ramen met zicht op de tuin. Vervolgens komt u aan de achterzijde in de nieuwe (2020) moderne keuken met kookeiland en inbouwapparatuur. De woonkamer heeft een prachtige, door een vakman gelegde, massief eiken vloer, de keuken en de eetkamer hebben een tegelvloer met vloerverwarming. De woonkamer, keuken en eetkamer hebben een riante vloeroppervlakte van 67 m².

Etage
Overloop, 2 slaapkamers (groot 15m² en 8m²) waarvan één toegang heeft tot een balkon op het zuiden, de mooie badkamer is voorzien van een douche, wastafelmeubel en een 2e toilet.

Achter de woning is een houten bijgebouw van 25 m² gesitueerd welke is voorzien van toilet, verwarming, elektra, water, riolering en heeft een zolder. Dit gebouw is uitstekend geschikt als gastenverblijf, kantoor of praktijkruimte dan wel voor het runnen van een B&B. Aansluitend een berging c.q. werkplaats. De verwarmde garage van 14m² is prachtig verscholen in een duin.

Wilt u meer informatie over deze woning, of meer foto's zien? dan kunt u op deze link klikken.

Tiplijn