Te koop in Drenthe: woonboerderij met paardenstal en paardenbak Funda

Te koop in Drenthe: woonboerderij met paardenstal en paardenbak

NIJEVEEN - Dit riet-gedekte pareltje staat in het buitengebied van Nijeveen op steenworp afstand van Giethoorn.

De toekomstige bewoner heeft niet alleen één van de leukere woonboerderijen in de omgeving, maar ook een vrijstaande garage met aangebouwde carport, een prachtige vrijstaande schuur/stal met aangebouwde overkapping. En alles op een prachtige perceel met een zeer royale oprit en een smaakvol ingerichte tuin met een gazon, perken en bomen. En dan is er nog het weiland, voor uw eigen paard, maar een stel schapen is natuurlijk ook geweldig. Een comfortabele stal staat al voor ze klaar. Het dak van de garage is voorzien van 24 zonnepanelen.

Achterhuis:
Je voelt je meteen welkom in de hal met vide, de vloer van bruin-rode plavuizen en lichte wanden. Dan naar de woonkamer, 60 m² met grote tegels in antraciet en voorzien van vloerverwarming. De met zorg gekozen combinatie van deze vloer met de oorspronkelijke gebinten en de warme uitstraling van het hout van de verdiepingsvloer, hebben het voormalige achterhuis van de boerderij veranderd in een prachtige living. Centraal in de ruimte staat de houtkachel. Via de openslaande tuindeuren is er een verbinding met het terras. De halfopen keuken is gescheiden van het zitgedeelte, maar is via de bar wel optisch verbonden met de eethoek. Vanuit de woonkamer lopen we de Master bedroom in, groot 17 m² met een eigen, aangrenzende badkamer met elektrische vloerverwarming en voorzien van een ligbad, inloopdouche, wastafelmeubel en toilet. De centraal in de woning gelegen bijkeuken is voorzien van aansluitingen voor de wasmachine en droger, een bergruimte en de zijdeur waar je binnengaat vanaf de oprit.

Voorhuis:
Het voorste gedeelte van de woning bestaat uit de (oorspronkelijke) woonkamer van 21 m² met een open keuken, twee slaapkamers, 12 en 7 m², en een eigen badkamer met ligbad/douche, wastafelmeubel, toilet en wasmachine.
Het voorhuis kan uitstekend worden verhuurd als B&B of voor andere tijdelijke verhuur. Daarom heeft dit gedeelte van het huis een eigen hal, die bereikbaar is vanuit de hoofdentree en ook rechtstreeks via de zijdeur en bijkeuken.

Verdieping:
De verdieping bestaat uit overloop/vide en drie slaapkamers, een grote en twee kleinere. Een uitstekende ruimte voor de logés, bergruimte of kantoor.

Buiten
De oprit naast het huis is lekker royaal, groot genoeg voor meerdere auto’s. Aan het eind van de oprit staat de garage met carport, dus uw auto kan ook een droge plaats krijgen. Via de zijdeur kun je vanaf ook hier de woning in. Aan de andere kant is de hoofdingang, met leuke tegels en daarboven een afdak. Er is zelfs een terrasje, waar u van de avondzon kunt genieten. We lopen naar de stal/schuur met overkapping. Een fraai gebouw van 40 m² met zolder en aangebouwde overkapping.
Achter de woning, grenzend aan de woonkamer ligt het grote terras, pal op het zuiden en beschut door een groene haag. En er is een extra, eveneens beschut, terras voor speciale gelegenheden. Het weiland ligt geduldig te wachten op een paard of andere leuke dieren.

Omgeving
Voor een dagje op het water kunt u naar Giethoorn of Wanneperveen, dat op fietsafstand van de Kolderveense Bovenboer ligt. Of u fietst naar de nabij gelegen bossen en heide van Havelte.

Meer informatie over deze woonboerderij? of wilt u meer foto's bekijken? klikt u dan op deze link.

Tiplijn