Te koop in Drenthe: woonboerderij met ingebouwde sauna en 6 slaapkamers Funda

Te koop in Drenthe: woonboerderij met ingebouwde sauna en 6 slaapkamers

ECHTEN - Deze woonboerderij, ooit gebouwd in 1895, is sinds de jaren zeventig op tal van punten verbouwd, verbeterd en gemoderniseerd.

Zo is in 1986 een grote schuur bijgebouwd, is in 2009 de gehele rieten kap vervangen en is in 2016 het voorhuis verbouwd. Het resultaat mag er zijn. Een stijlvol, geriefelijk en royaal gezinshuis dat een garantie biedt voor jarenlang woonplezier.

Het achterste gedeelte van het huis ('de deel') is omgebouwd tot woonruimte. De originele gebinten zijn behouden gebleven waardoor een spannende mix is ontstaan tussen historie, wooncomfort en een strak lijnenspel. Daarnaast is geïnvesteerd in de zaken die wonen in het buitengebied zo prettig maakt. In de tuin is een vijver aanwezig, fruit komt uit de boomgaard en voor kleinvee is meer dan voldoende ruimte. De bijzonder grote schuur biedt meer dan voldoende ruimte voor opslag, stalling of hobby. Op meerdere plekken in de tuin kunt u genieten van de ondergaande zon, reeën die door de tuin lopen en de serene rust.

Dankzij de aanwezigheid van een slaapkamer en een badkamer op de begane grond is het huis volledig levensloopbestendig. Bij de verbouwingen is rekening gehouden met de mogelijkheid om met meerdere huishoudens de woning te gaan bewonen. Zonder grote aanpassingen te hoeven doorvoeren kan eenvoudig een kangoeroewoning of een zorgplek worden gecreëerd. Tegelijkertijd betreft het de ideale woning voor grote gezinnen dankzij de aanwezigheid van meerdere slaapkamers, twee badkamers en heel veel bergruimte.

Bent u ondernemer en wilt u op één plek wonen én werken, heeft u een lang gekoesterde droom om een bed & breakfast te beginnen, zoekt u een locatie om bijvoorbeeld cursussen te geven of heeft u gewoon behoefte aan veel woonruimte? Alles is mogelijk aan de Oshaarseweg 30.

De schuur, van maar liefst 90 vierkante meter, is uitgevoerd met een zolderverdieping en biedt meer dan voldoende ruimte voor het stallen van diverse voertuigen, het houden van dieren of als thuiswerkplek. De houten carport biedt plek aan drie voertuigen.

Ook in duurzaamheid is geïnvesteerd. Zo beschikt de woning grotendeels over dubbelglas, is op grote schaal (na)geïsoleerd en zijn 30 zonnepanelen aanwezig die in 2022 7.000 Kwh hebben opgewekt. Dit alles heeft geresulteerd in een keurig label B. Bovendien is de gehele begane grond voorzien van vloerverwarming. Daarmee is deze woonboerderij helemaal klaar voor de toekomst.

Gelegen tussen de Hoogeveen, Meppel en Dedemsvaart profiteert u optimaal van de voorzieningen die daar aanwezig zijn. Bovendien is de A28 binnen enkele autominuten te bereiken. Nationaal park Dwingelderveld ligt praktisch in uw achtertuin.

De royale woning, van maar liefst 300 vierkante meter woonoppervlakte, beschikt over onder andere over:

- Royale tuingerichte woonkamer met ramen van vloer tot plafond, houtkachel met magnifiek uitzicht;
- Grote verdieping die thans in gebruik is als atelier / bibliotheek;
- Twee badkamers, waarvan één met dubbele inloopdouche, sauna stortemmer, regendouche en knuffelmeur;
- Sauna;
- Een kelder;
- Bijkeuken;
- Serre;
- 6 (slaap) kamers.

Voor meer informatie over deze woonboerderij, en meer foto's, kunt u op deze link klikken.

Tiplijn