Te koop in Drenthe: vrijstaande woonboerderij op 10.073 m2 eigen grond Funda

Te koop in Drenthe: vrijstaande woonboerderij op 10.073 m2 eigen grond

HIJKEN - Deze vrijstaande woonboerderij heeft een prachtige ligging aan het Oranjekanaal in Hijken en staat op een kavel van ca. 10.073m2 eigen grond.

De woning verkeerd in een uitstekende staat van onderhoud en is volledig geïsoleerd. Met een royale woonkamer, slaapkamer en badkamer op de begane grond is de woning levensloop bestendig. Op de verdieping zijn twee royale slaapkamers en hier is tevens volop bergruimte achter de knieschotten.

Aan de achterzijde van de boerderij zie je het natuurgebied Het Hijkerveld liggen, het grootste heideveld van de provincie Drenthe. Een eindje verderop ligt vogelreservaat Diependal. Hijken is een rustig dorp dat is omgeven door landerijen en natuur gebieden. In Hijken is een basisschool en kinderopvang. Ook zijn er sportvoorzieningen.

begane grond
Op de plek waar vroeger de baander deuren toegang gaven tot de deel is nu een entree in een ruime hal. De woonkamer aan de voorzijde heeft uitzicht op het Oranjekanaal en de landerijen. De stijlvolle ramen geven een mooie lichtinval, de sfeervolle houtkachel maakt het plaatje compleet. De naastgelegen dichte woonkeuken is degelijk en voorzien van een 4-pits gaskookplaat, afzuigkap, koelkast en volop bergruimte. Vanuit de hal die een centrale functie heeft in de woning zijn ook de slaapkamer (ca. 12m2), badkamer (ca.6m2), separaat toilet en bijkeuken (ca.9m2) te bereiken. De badkamer is voorzien van een ligbad, douche en vaste wastafel. In de bijkeuken is een aansluiting voor het witgoed.

Eerste verdieping
Op de verdieping zijn twee slaapkamers (ca. 12m2 en ca.11m2). Achter de knieschotten is volop bergruimte.

Tuin
De tuin rondom is keurig aangelegd met stijlvolle bestrating, hagen, (fruit)bomen en een vijverpartij. Het weiland achter de woning biedt ruimte voor kleinvee of het houden van paarden.

Garage
De vrijstaande garage (ca. 42m2) met aan de voorzijde royale carport (ca. 30m2) biedt ruimte voor meerdere auto's. Op de verdieping is volop bergruimte. Het zadeldak biedt de mogelijkheid voor het plaatsen van zonnepanelen.

Sterke punten en bijzonderheden
- Uitstekend onderhouden woonboerderij;
- Het gehele woonprogramma op de begane grond;
- Sfeervolle raampartijen en houtkachel;
- Ruim perceel van ca. 10073m2 eigen grond;
- Grote vrijstaande garage van ca. 42m2 met aan de voorzijde een carport;
- Aan de achterzijde ligt natuurgebied het Hijkerveld, aan de voorzijde heb je uitzicht op het Oranjekanaal.

Wilt u meer informatie over deze woonboerderij, of meer foto's zien? klikt u dan op deze link.

Tiplijn