Te koop in Drenthe: luxe villa met groot perceel

Te koop in Drenthe: luxe villa met groot perceel

PATERSWOLDE - Beweeg mee met de seizoenen in deze luxe aanvoelende villa aan de Groningerweg in Paterswolde. Kruip tijdens de koude dagen van het jaar weg in de knusse woonkamer, waar u marshmallows roostert in de open haard of omarm juist vanaf het voorjaar het buitenleven dankzij de pui met harmonicadeuren die over de gehele breedte geopend kan worden. In maart, als de zon nog laag staat en door de ramen valt, geniet u al van deze spectaculaire functionaliteit die letterlijk een totaal andere beleving aan de woning geeft. In de zomer, als u juist wat minder zon naar binnen wilt, zorgt de handige verspringing tussen de beneden- en bovenverdieping voor een natuurlijke zonwering.

Het zijn slechts twee voorbeelden van de zorgvuldigheid waarmee deze woning sinds 2017 is uitgebouwd en gemoderniseerd. Bij iedere stap van dat proces werd nagedacht over de details en kregen esthetiek en praktisch comfort beide evenveel aandacht. Hierdoor ontstond een goede verhouding tussen geborgenheid en ruimte en tussen licht en donker. Het minimale gebruik van deuren en de geheel drempelloze betonvloer bieden een optimaal gevoel van bewegingsvrijheid en de vide in de hal en de zwevende trap naar de bovenverdieping, brengen lucht in het ontwerp.

In de afwerking kozen de huidige bewoners voor een strakke, moderne look met veel grijs en zwarttinten. Deze worden begeleid met warme contrasten van natuurlijke materialen zoals zeepsteen, koper en Siberisch larikshout: een houtsoort die bekend staat om zijn esthetische schoonheid en natuurlijke duurzaamheid. Zoals gezegd werd niet alleen aan ‘het plaatje’ gedacht: de keuken en sanitaire ruimtes zijn prachtig om te zien, maar bieden ook woongenot door de praktische indeling en - in de keuken - de veelzijdige inbouwapparatuur en Quooker kraan. Het Barazza gasfornuis en de design afzuigkap combineren eveneens functionaliteit en design.

Op de benedenverdieping vindt u nog meer praktische ruimtes. De bijkeuken die toegang geeft tot de tuin en garage én een kamer die momenteel in gebruik is als speel- en televisiekamer voor de jeugd, maar ook voor thuiswerkers zeer geschikt zal zijn. Op de eerste verdieping heeft u nog de beschikking over vijf ruime slaapkamers. Drie daarvan bevinden zich aan de voorzijde, in het ‘oude’ gedeelte van de woning, net als de familiebadkamer, terwijl de andere slaapkamers en wasruimte zich in het ‘nieuwe’ gedeelte bevinden. Neem vooral ook de tijd om de glazen lichtbrug tussen oud en nieuw te bewonderen. Deze zorgt voor een natuurlijke overgang waardoor u niet alleen extra veel licht in de woning hebt, maar die ook beide gedeeltes subtiel verbindt. Laten we tot slot niet vergeten te melden dat de masterbedroom zowel een stijlvolle ouderbadkamer en suite heeft, als een walk-in-closet.

Een heerlijke woning dus, op een heerlijk plekje bovendien. Vlakbij de gezellige dorpskernen van Eelde en Haren, plús op steenworp afstand van het Paterswoldsemeer en natuurgebied de Onlanden. Melk - verser dan vers - haalt u bij de Melktap Paterswolde aan de Hooiweg, net als seizoensfruit, groenten en huisgemaakte jam. Zowel Assen als Groningen zijn eenvoudig bereikbaar en wilt u nog even een terrasje pakken na een lange dag op het werk? Dan heeft u de keus uit de vele horecagelegenheden langs het mooie Paterswoldsemeer.

Bij terugkomst van zo’n uitstapje, komt u aan in de mooi aangelegde tuin vol siergrassen en bloeiende klimplanten. De oude kastanje en monumentale koperbeuk brengen een stukje karakter en geschiedenis in de verder nog jonge en frisse tuin. Ook hier is weer een goede balans tussen uitstraling en comfort: het groen trekt de aandacht waardoor u bijna niet doorheeft dat hier met gemak vijf auto’s kunnen parkeren en er voldoende ruimte is om te keren.

Tot slot nemen we u nog graag mee terug naar de harmonicadeuren die de woning en de metersbrede veranda verbinden. Want hier ontdekt u misschien wel het mooiste beeld van de hele woning: de ondergaande zon die de lucht boven de Onlanden prachtig mooi kleurt!

Zie: www.funda.nl/koop/paterswolde/huis-42959334-groningerweg-26-a

Tiplijn