Te koop in Drenthe: vrijstaande landhuis tegen bosrand met zeer royale tuin

Te koop in Drenthe: vrijstaande landhuis tegen bosrand met zeer royale tuin

HOOGHALEN - Dit vrijstaande landhuis heeft een ligging met een parkachtige (bos)tuin tegen de bosrand aan. Het landhuis is aan renovatie toe en wellicht is het een idee om iets verder van de weg een landhuis te bouwen.

Het huis is in de jaren 30 gebouwd, met riet gedekt en gelegen op een zeer royale en werkelijk unieke kavel van 13.160 m2 met een mooi uitzicht over de parkachtige tuin, de naastgelegen landerijen en het bos.

De tuin biedt veel privacy en van de vroege ochtend - tot de late avondzon is er altijd wel een heerlijke plaats om te vertoeven.

INDELING: entree in vestibule met glas in lood ramen, hal met trapopgang naar verdieping, toilet en toegang naar de woonkamer en leefkeuken met kelder.

Eerste verdieping: overloop met vide, twee slaapkamers en badkamer.

De historische tuin vindt haar oorsprong meer dan een eeuw geleden. Grote en hoge bomen, een grote diversiteit aan planten, struiken en bomen. Harmonie, rust en sereniteit zult u ervaren wanneer u een wandeling maakt door deze parkachtige bostuin.

Bijzonderheden:
- zeer royale tuin met 100% privacy;
- berging met carport aanwezig;
- ruime oprit met plaats voor meerdere auto's;
- diverse opstallen voor meerdere doeleinden geschikt (houden van kleinvee zoals kippen, ganzen en duiven of huisdieren zoals honden, katten etc.)
- CV-ketel uit 2009.

De woning is gelegen buiten de bebouwde kom van Hooghalen tussen Hooghalen en Beilen nabij diverse uitvalswegen, A28 en N381, en het station Assen én Beilen.

Hooghalen is een dorp in de gemeente Midden-Drenthe, welke ongeveer 900 inwoners heeft. Hooghalen ligt centraal in de provincie Drenthe. Het ligt tussen de hoofdstad Assen het hoofddorp van de gemeente, Beilen, in. De verbindingen per openbaar vervoer zijn goed.

De bossen en heide in de directe omgeving worden zeer gewaardeerd. De oude esgronden in Hooghalen en Laaghalen zijn nog steeds herkenbaar en in gebruik door de landbouw. De afwisseling van het landschap maakt de omgeving heel bijzonder.

De 'Haoler' is van nature een echte Drent, behouden en rustig. Hooghalen is ook erg in trek als forensendorp door deze eigenschap. Er is dan ook geen onderscheid tussen oud- en nieuw-Haolers. Iedereen voelt zich hier snel thuis.

Zie ook: https://www.funda.nl/koop/hooghalen/huis-42807969-zwiggelterweg-1/

Tiplijn