Te koop in Drenthe: rietgedekte woonboerderij met paardenboxen op 9.941 m² perceel Funda

Te koop in Drenthe: rietgedekte woonboerderij met paardenboxen op 9.941 m² perceel

NOORD SLEEN - Op een absoluut fantastische locatie aan de rand van het dorp staat deze fraaie rietgedekte woonboerderij gelegen op maar liefst 9.941m².

Op het perceel bevinden zich een divers aantal bijgebouwen waaronder een schitterend rietgedekte schuur met aangebouwde berging, vrijstaande pannen gedekte schuur annex garage met paardenboxen, welnessruimte, gastenverblijf, robuust gebouwde overkapping en kapschuur. Kortom een unieke en veelzijdige plek om te wonen!

In de woonboerderij vindt u nog de oude karakteristieke gebinten en relatief hoge plafonds. Na de volledig renovatie in 1997, intern geheel nieuw opgebouwd, en de modernisering vanaf 2018 tot op heden is er een prachtige mix ontstaan tussen de sfeer van weleer en hedendaags wooncomfort.

Met een inhoud van bijna 1.400m³ en een totale gebruiksoppervlakte van maar liefst ca. 383m² is deze woning echt ruim te noemen. De boerderij kenmerkt zich door veel lichtinval en vooral veel ruimte in met name de tuingerichte living, prachtige woonkeuken, ouderslaapkamer, werk-/slaapkamer en badkamer op de begane grond en drie slaapkamers met tweede badkamer op de verdieping.

Op het perceel zelf ervaart u ruimte en rust, waarbij de overkapping met houtkachel, buitenkeuken en jacuzzi u de gelegenheid geeft om in de avond of op koudere dagen te ontspannen. Een plekje waar u tot in de late uurtjes heerlijk kunt genieten van de rust en het landelijk wonen en de zonsondergang u niet zal ontgaan. Dit prachtige in harmonie met zijn omgeving gelegen unieke object is "het" als u volop van het buitenleven wenst te genieten.

De sfeer en comfort van het woonhuis, de recentelijk onder architectuur aangelegde parkachtige tuin met onder andere een zwemvijver, de diverse kwalitatief hoogwaardige, karakteristieke en functionele bijgebouwen, een groene woonomgeving, diverse uitvalswegen in de nabijheid en de ruime kavel maken het geheel absoluut uniek. Een parel van een woning met veel ruimte en comfort en tevens zeer geschikt voor wonen en werken aan huis.

Om een juist beeld te krijgen van de indeling en de maatvoeringen, is het raadzaam om de plattegronden te raadplegen. Maar ook de 360 graden foto's en video zorgen voor een compleet beeld van het aanbod. Wij nodigen u van harte uit om zelf een kijkje te komen nemen.

 

INDELING WOONBOERDERIJ
Begane grond: entree, hal, tuingerichte living (60m²) met houtkachel en tuindeuren, woonkeuken (42m²) v.v. luxe en landelijke inbouwkeuken, speksteenkachel en tuindeuren naar o.a. zonneterras, gastenverblijf en zwemvijver, gang, trapopgang, separaat toilet met urinoir, twee slaapkamers (resp. ca. 29 en 24¼m²) waarbij de badkamer aangrenzend aan de ouderslaapkamer v.v. dubbele inloopdouche, wastafel, ligbad en 2e toilet, ruime bijkeuken met aansluiting witgoed en keukenblok, zij-ingang met tweede trapopgang naar verdieping.
Verdieping: overloop, 3 slaapkamers (resp. ca. 39, 33¾ en 15½m²), badkamer v.v. 3e toilet, inloopdouche en dubbele wastafel, diverse (inbouw-)kasten en kledingruimte, bergingskast met c.v. opstelling.
Zolder: via vlizotrap ruime zolderberging bereikbaar.

INDELING WELNESSRUIMTE - GASTENVERBLIJF (ca. 28m²)
Begane grond: entree, woonkamer met keukenblok, slaaphoek en tuindeuren naar riante overkapping van ca. 9 meter breed en 1,5 meter diep, douche, toilet en sauna.
Zolder: zolderberging

INDELING GASTENVERBLIJF (ca. 30m²)
Begane grond: ruime woonkamer met keukenblok en tuindeuren naar overkapping, badkamer v.v. douche, toilet en wastafel.

OMGEVING
Het dorp Noord-Sleen, met een eigen basisschool, openlucht zwembad en restaurant, ademt rust uit en is omgeven door prachtige natuur waaronder het staatsbos Sleenerzand, met prachtige wandel- en fietsroutes. Aan de zuidoostkant van het staatsbos genaamd Sleenerzand, vlakbij het dorp, ligt recreatieplas “de Kibbelkoele”. Noord-Sleen ligt gunstig ten opzichte van uitvalswegen A37, N381 en N34. Emmen, met haar vele voorzieningen waaronder voortgezet onderwijs en ruim winkelbestand is op ca. 7 km afstand gelegen, en prima bereikbaar per auto, fiets en openbaar vervoer. Voor dagelijkse voorzieningen ligt het dorp Sleen op 1,5 km afstand.

INFO
- oorspronkelijk bouwjaar omstreeks 1883
- 1997 is de woonboerderij intern volledig opnieuw opgetrokken, enkel met behoud van de eiken gebinten
- vanaf 2018 tot op heden volledig gemoderniseerd
- bruto vloeroppervlakte ca. 383m² waarvan netto vloer-woonoppervlakte ca. 352m² en overige inpandige ruimte ca. 31m²
- perceeloppervlakte 9.941m²
- vrijstaande rietgedekte schuur ca. 10x5½ meter
- vrijstaande pannen gedekte schuur, garage ca. 11x7½ meter
- afmeting kapschuur ca. 15x3 meter
- woonboerderij v.v. vloer-muur-dak- en plafondisolatie en isolerende beglazing
- begane grond v.v. vloerverwarming
- woonkamer v.v. houtkachel
- woonkeuken v.v. speksteenkachel
- gastenverblijf en welnessruimte v.v. eigen c.v. combi-ketel
- terrein is volledig omsloten
- ruime parkeergelegenheid op het erf

 

Tiplijn