Te koop in Drenthe: comfortabele vrijstaande woning met dakterras

Te koop in Drenthe: comfortabele vrijstaande woning met dakterras

HAVELTE - Deze prachtige en comfortabele VRIJSTAANDE woning ligt aan de rand van het dorp, met een vrij zicht over de landerijen en op de Clemenskerk.

Door de originele architectuur en verrassende indeling biedt deze woning talloze mogelijkheden. Rust, ruimte en licht zijn overvloedig aanwezig en dit huis wordt omringd door een fijne groene tuin met veel privacy. Maak snel kennis met deze bijzondere woning!

* Bouwjaar: 1974
* Woonoppervlakte: 190 m²
* Inhoud: 675 m³
* Kavel: 815 m² (+ bruikleen 64 m2)
* Slaapkamers: 4

Indeling
Je komt de woning binnen in de ruime entree met garderobe nis, het toilet, de meterkast en toegang tot de keuken, woonkamer en de aangebouwde bijkeuken/garage. Vanuit de woonkeuken met eethoek heb je een mooi uitzicht over het voorgelegen weiland. De moderne keuken in hoekopstelling heeft veel bergruimte en is voorzien van diverse inbouwapparatuur zoals een gasfornuis met oven, een nieuwe combimagnetron, een nieuwe koelkast en een nieuwe vaatwasser. Een doorgang geeft toegang tot de doorzonwoonkamer die werkelijk baadt in het licht dankzij de enorme raampartijen waarvan sommige tot op de grond reiken en rondom een schitterend vrij uitzicht bieden op de tuin, landerijen en de Clemenskerk. De hoge plafonds benadrukken het gevoel van ruimte en licht. De diverse zithoeken en de FLAM open haard verhogen de sfeer. Aan de achterzijde kun je via een mooie grote schuifpui naar het terras en de tuin. Via een glazen deur in het midden van de kamer bereik je weer de hal. Als je dan links afslaat kom je via een smalle gang bij de badkamer, twee slaapkamers en de trapopgang naar de 1e verdieping. Beide slaapkamers zijn voorzien van een laminaatvloer en hebben middels brede ramen uitzicht op de achtertuin. De ene kamer is thans in gebruik als kantoor, de andere heeft een royale inbouwkast met schuifdeuren. De wanden van de badkamer zijn geheel betegeld met grote tegels in een lichte kleur. Hier vind je een luxe wastafelmeubel met dubbele wasbak en daarboven 3 spiegelkasten, een hangtoilet, designradiator, en een deels verzonken ligbad met een douche en glazen deur op badrand. De badkamer is voorzien van onafhankelijke vloerverwarming. Op de slaapkamers na, is de overige begane grond vloer voorzien van lichte laperto marmerplavuizen met vloerverwarming.

Het ruime bijkeuken gedeelte en de garage worden deels gescheiden door een paar kasten. Ze zijn voorzien van donkere plavuizen. De 3 hoge smalle ramen zorgen voor een prettige lichtinval. Verder vind je hier de aansluiting voor de wasmachine en de droger, genoeg ruimte voor een extra koel/vries kast, een wasbak en een achterdeur naar buiten.

1e verdieping:
Via de open houten trap kom je boven op de 1e verdieping waar je rechtdoor via een loop-raam naar het dakterras kunt. De twee mooie lichte slaapkamers met laminaatvloer zijn beide verbonden met een 2e kleinere badkamer met inloopdouche voorzien van glazen deuren, wastafelmeubel, designradiator en hangtoilet.

De ingang naar de berging is via het dakterras bereikbaar. Hier bevindt zich de Cv-ketel en de omvormer van de zonnepanelen. Het dak is daar waar nodig omheind met een hek. Op het dakterras heb je veel privacy en een mooi weids uitzicht op de Clemenskerk en omgeving.

Tuin:
De voortuin, grenzend aan de straat is onderhoudsvriendelijk ingericht. Voor de woonkamer is een terras waar je lekker beschut kunt zitten genieten van het vrije uitzicht. Aan het einde van de oprit is enerzijds een houtstek gebouwd en staat anderzijds een houten schuurtje, prima geschikt voor je tuinbenodigdheden en/of fietsen. Een brede houten deur geeft toegang tot de tuin achter de woning.
De goed onderhouden achtertuin met fraaie vijver, ruime, verhoogde border en diverse bomen, struiken en planten, heeft veel privacy. Het gras is vervangen door kunstgras. De diverse terrassen bieden je altijd wel een plekje in de zon of juist in de schaduw. Hier kun je echt volop genieten van het buitenleven. En... omdat de tuin op het westen ligt, heb je extra lang plezier van de laatste zonnestralen.

Op het tabblad ‘video’ kun je een film van deze woning bekijken, die je rondleidt door alle ruimtes. Niet met een slideshow, maar met echte filmbeelden. Loop door dit huis alsof je er live aanwezig bent!

Bijzonderheden
* Energielabel B
* 18 zonnepanelen
* CV -ketel Atag 2018
* HR++ aluminium kozijnen
* Hoog afwerkingsniveau

Bijzonderheden en omgeving:
De Torenakkers 3 ligt aan een rustige weg aan de rand van het groene buitengebied van Havelte. Maar tegelijkertijd op loopafstand van de winkels en slechts 10 km. verwijderd van de toegang tot de snelweg A32. De oprit is keurig bestraat en biedt ruimte voor meerdere auto's.
Dit fijne en mooi gelegen huis is uitstekend verduurzaamd en het biedt alle mogelijkheden om je eigen stek te creëren waar je je zeker snel thuis zult voelen!

In en rond het gezellige dorp Havelte, dat op ca. 12 km afstand van Meppel en Steenwijk ligt, is veel te beleven. Hier stap je de poort van het groene en ruime Drenthe binnen. Naast de uitgestrekte bossen, heidevelden, zandverstuivingen en weidegebieden vindt je er veel monumentale panden en Saksische boerderijen.

Maak kennis met de Holtinger schaapskudde met fraaie schaapskooi, hunebedden en grafheuvels alsook de natuurreservaten Uffelter binnenveld en het Ooster- en Westerzand. Daarnaast heeft Havelte een openluchtzwembad, een schitterend aangelegde 18-holes golfbaan, een uitstekend winkelbestand om je inkopen te doen en voor een hapje en drankje kun je prima terecht bij de diverse horecagelegenheden. Dat Havelte zich de parel van Drenthe noemt is dan ook niet voor niets.

Als je op zoek bent naar een woning die je naar je eigen stijl en smaak kunt aanpassen, met een solide basis, veel ruimte en bovendien op een zeer prettige locatie, dan kan Torenakkers 3 wel eens jouw nieuwe adres worden.

Zie: www.funda.nl/koop/havelte/huis-42777858-torenakkers-3

Tiplijn