Te koop in Drenthe: royale villa met tuinhuis en sauna

Te koop in Drenthe: royale villa met tuinhuis en sauna

DE WIJK - Deze prachtige VILLA met royale GARAGE, TUINHUIS, SERRE, SAUNA en grote parkachtige TUIN is zeker de moeite waard om te komen bekijken. Volgens de eigenaren, die 28 jaar in de villa hebben gewoond, is het een huis met een heel mooie architectuur en zeer veel privacy. Iedereen die binnenkomt is verrast door de bijzondere vormgeving, het licht, de rust, de ruimte en het uitzicht.

De villa is in 1986 onder architectuur gebouwd, in 2000 onder dezelfde architect verbouwd en daarna in 2005 op onderdelen gemoderniseerd en luxer gemaakt. De villa heeft een zeer bijzondere vormgeving met unieke hoeken, de woonkamer is heel licht en ruim, maar de vele hoeken maken het tot een sfeervol huis.

Op de begane grond bevindt zich een serre en een kantoorhoek die eventueel kan worden omgebouwd tot slaapkamer of speelkamer. Alle ramen op de begane grond zijn tuingericht waardoor de seizoenen optimaal beleefd kunnen worden. De vele vogels, vlinders, egels en eekhoorntjes laten zich graag bewonderen. Vanaf de straat is er geen inkijk in de woning.

De geïsoleerde en met spouw gebouwde garage heeft een oppervlakte van 39 m2 en kan door de aanwezigheid van verwarming en een wateraansluiting worden omgebouwd tot slaap- en badkamer. Ook is ombouw naar kantoor/praktijkruimte mogelijk.

Naast deze royale garage en een grote, droge kelder op stahoogte, heeft deze villa vier grote slaapkamers en een heerlijke badkamer met vloerverwarming. Er is een buitensauna, hottub en buitendouche aanwezig. Kortom, aan luxe en comfort geen gebrek.

De villa biedt volledige privacy zowel in huis als in de tuin. Het perceel grenst uitsluitend aan andere tuinen en aan een brede bomenrij waardoor de parkachtige uitstraling van de tuin versterkt wordt. Door de ligging midden in het dorp zijn alle voorzieningen op loopafstand. Het huis heeft de voordelen van het wonen in een dorp maar ook de voordelen van het ‘landelijk’ wonen.

De omgeving van het huis is zeer rustig; in de Wijk en omgeving is geen industrie, maar er zijn wel diverse natuurgebieden met volop wandelmogelijkheden, zoals Het Reestdal of Landgoed Dickninge. Ook de ligging aan de vijver is erg prettig. Wat is er mooier dan opgroeien in een veilig dorp, te vissen in de vijver en op korte afstand te wonen van onder andere een openlucht zwembad, sporthal, tennisbanen en sportvelden.

De villa is bij uitstek geschikt voor gezinnen met kinderen, maar ook geschikt te maken voor senioren. Wat dat betreft vele mogelijkheden. Het dorp de Wijk ligt perfect, de stad Meppel is op fietsafstand en de snelweg naar Zwolle, Groningen en Leeuwarden is vlakbij.

Perceeloppervlakte 926 m² grenzend aan gemeentegrond met bomenrij.

Begane grond:
Entree met garderobekast, trap, meterkast en toilet; gezellige woonkamer met schuifpui en open haard/ houtkachel; kantoorhoek; open keuken met praktische inrichting voorzien van inbouwapparatuur; serre met openslaande deuren; bijkeuken met c.v.-ketel, trap naar de kelder en toegang tot de garage.

Verdieping:
Schitterende lichte overloop; vier slaapkamers; één slaapkamer met balkon en eigen toegang tot de badkamer; de andere slaapkamers zijn zeer ruim, licht en voorzien van vaste wastafels. Eventueel kunnen twee slaapkamers worden samengevoegd tot een grote ruimte van 40 m2. De slaapkamers bevinden zich in drie aparte dakpunten, waardoor ook hier de privacy optimaal is.

Sanitair:
· Modern toilet met wandcloset en fontein uitgevoerd met vloer- en gedeeltelijke wandbetegeling. · Luxe badkamer met ruime inloopdouche, ligbad, wandcloset en wastafelmeubel met twee wastafels. De badkamer heeft vloerverwarming en is voorzien van een designradiator en een grote spiegel met verwarming. Mooie, strakke betegeling.

Keuken:
Praktische keuken met L-vormige inrichting en een unieke glazen wandbetegeling, voorzien van ingebouwde keramische kookplaat, afzuigkap, koelkast en vaatwasmachine. De keuken is centraal gelegen, de aangebouwde serre kan ook als eetkamer dienen.

Installatie woning:

· Verwarming en warm water door middel van c.v.- combiketel. Merk: Nefit. Bouwjaar: 2015.
· Meterkast met 13 groepen waarvan 9 groepen met aardlekautomaten en 4 groepen met één aardlekschakelaar.

Algemeen:
· Inhoud woning ca. 1.025 m³; woonoppervlakte ca. 213 m², overige inpandige ruimte ca. 57 m², externe bergruimte ca. 7 m², gebouwgebonden buitenruimte ca. 8 m². Meetcertificaat aanwezig.
· Bouwjaar woning 1986. Verbouwing in de jaren 2000 en 2005.
· De kelder van 16 m² is op stahoogte en heeft meerdere elektrische aansluitingen.
· De garage is zeer ruim en geïsoleerd en kan eenvoudig worden omgebouwd tot kantoorruimte of slaapkamer. Er is water en verwarming aanwezig.
· Tijdens de bouw is er rondom drainage aangelegd en heeft de woning ten opzichte van de buurt een relatief hoge ligging. Hierdoor is de kruipruimte zelfs bij veel regen droog.
· Energielabel C.
· Bouwkundig gekeurd. Rapport is op aanvraag beschikbaar.

Kortom, deze woning ligt op een geweldige plek, combineert rust, ruimte en vrijheid met de nabijheid van alle voorzieningen in het dorp. Laat u verrassen tijdens een bezichtiging.

Uitgebreide documentatie is beschikbaar.
Aanvaarding kan op zeer korte termijn.

Zie: www.funda.nl/koop/de-wijk/huis-42652305-jan-poortmanweg-9

Tiplijn