Te koop in Drenthe: vrijstaande rietgedekte boerderij met vrijstaande paardenstallen

Te koop in Drenthe: vrijstaande rietgedekte boerderij met vrijstaande paardenstallen

RUINEN - Te koop aangeboden in Ruinen; een vrijstaande, rietgedekte woonboerderij met vrijstaande paardenstallen op een perceel van maar liefst 4.826 m² grond en met vrij uitzicht rondom.

De woning is opnieuw gebouwd rond 1973, vroeger stond hier een oude leemboerderij. Door de bad- en slaapkamer op de begane grond is het pand levensloopbestendig.

Het naastgelegen nationaal park Dwingelderveld van maar liefst 3800 hectare is het grootste natte heidegebied van West Europa. Je kunt deze omgeving op alle mogelijkheden doorkruisen: te paard, te voet of op de fiets. Maar ook als je alleen maar stil wilt genieten van de overweldigende natuur kom je hier aan je trekken. Door de rust en ruimte is het de perfecte plek om hobby, wonen en werken te combineren.

Indeling:
Begane grond: Entree/hal met trapopgang naar 1e verdieping. Ruime woonkeuken (ca. 31 m²) met houtkachel, bijkeuken met CV-ketel opstelling, slaapkamer (ca. 11 m²), tweede slaapkamer (ca. 10 m²), badkamer voorzien van douche, elektrische vloerverwarming, toilet en wastafel. Tuingerichte royale woonkamer (ca. 39 m²) met schitterend uitzicht over de landerijen, tegelvloer en open haard.

1e verdieping
Ruime overloop met vide, dakramen en knieschotten. Twee ruime slaapkamers (ca. 16 m² en ca. 14 m²).

Tuin:
Tuin rondom, waarvan de achterzijde is gelegen op het zuidoosten. Er is voldoende parkeergelegenheid voor meerdere auto’s. Aan de achterzijde van het perceel bevindt zich een grote (zwem)vijver.

Algemeen: Bouwjaar: 1973;
Kaveloppervlakte ca. 4826 m²;
Inhoud ca. 660 m³;
Woonoppervlakte ca. 183 m², overige inpandige ruimte ca. 0 m², gebouwgebonden buitenruimte ca. 0 m², externe buitenruimte ca. 72 m²;
Bouwaard: de buitengevels zijn opgetrokken in spouw metselwerk, de kozijnen zijn uitgevoerd in hout, de woning is deels voorzien van dubbelglas en deels met voorzetramen. De vloeren van de begane grond zijn uitgevoerd in beton, de vloer van de verdieping in hout. Het dak is voorzien van een rieten dakbedekking.
De woning is gedeeltelijk geïsoleerd;
Verwarming en warmwatervoorziening door middel van cv ketel, een Vaillant uit 2007. De badkamer is voorzien van elektrische vloerverwarming.

Vrijstaande schuur: Oppervlakte ca. 58 m²;
Bouwaard: in hout opgetrokken.

Goed om te weten: - Voorzien van zonnepanelen (eigendom en op de schuur gelegen)
- De rieten kap is recent geschoond en gecontroleerd. Het onderhoud is periodiek bijgehouden. De kap is opnieuw gedekt ca. 18 jaar geleden.
- Schilderwerk regelmatig bijgehouden.
- De rabatdelen zijn in de zomer van 2021 geschilderd. (huis en schuur)
- Glasvezel aansluiting aanwezig.

- Stookhuisje en kas zijn opgebouwd in eigen beheer rond 1983.
- Bestemming is WONEN, met:
* Vrijwaringszone Molenbiotoop
* Vrijwaringszone Radiotelescoop
* Waarde – Archeologie
* Milieuzone – hydrologische beïnvloeding

Kijk voor meer informatie en fotos op deze website