Te koop in Drenthe: rijksmonumentale woonboerderij op groot perceel

Te koop in Drenthe: rijksmonumentale woonboerderij op groot perceel

HAVELTE - Op een prachtige locatie, centraal in het mooie dorp Havelte en aan de Brink gelegen RIJKSMONUMENTALE WOONBOERDERIJ met GROTE GARAGE/SCHUUR (ca. 77 m²) op een kavel van 2.118 m² grond.

Dit exclusieve pand is oorspronkelijk gebouwd rond 1750 en in fasen (1996-2000) verbouwd tot comfortabele woonboerderij met behoud van de prachtige authentieke elementen zoals de bedstedewand, schouw etc. Meerdere slaap- en badkamers op de begane grond.

Indeling: entree met fraaie gang voorzien van originele vloertegels, toilet met fontein, royale garderobe ruimte met houten vloerdelen, originele living met schouw, plavuizen, houtkachel, wiemel en de indrukwekkende bedstedewand waarvan de middelste bedstede is voorzien van een trompe-loeil, ruime tuingerichte woonkeuken met inbouwapparatuur, een fantastische tuinkamer met glazengevel en -dak, bijkeuken met witgoedaansluitingen en wasbak, brede gang, 2 slaapkamers, masterbedroom met kleedkamer, royale badkamer voorzien van vloerverwarming, inloopdouche, whirlpool, dubbele wastafel, toilet en een infrarood sauna, logeerkamer met privé badkamer voorzien van toilet, wastafelmeubel en een douche en een slaap-/werkkamer met lambrisering, schouw met gashaard en een fraaie baander die van glas is voorzien.

1e verd.: deze via een vaste trap bereikbare verdieping is thans geheel als grote zolder in gebruik en biedt door zijn enorme omvang (ca. 300 m²) mogelijkheden voor meerdere slaapkamers.

Deze fantastische en ruime boerderij (ca. 350 m² vloeroppervlak) is deels geïsoleerd, voorzien van 2 moderne CV-ketels en het rieten dak is recent vernieuwd.

Aan de voorzijde zijn een stijlvolle tuin met fraaie oprit aanwezig, aan de achterzijde is er een zeer diepe (ca. 40 meter) besloten tuin op het westen met daarin de fraaie en grote schuur/garage van ca. 77 m². Dit mooie bijgebouw is opgetrokken in houten gevels met pannen dekking en is voorzien van een vliering en maar liefst 18 zonnepanelen.

Het geheel is mooi verscholen gelegen aan een van de oude brinken van Havelte in het centrum van het dorp. Natuurlijk valt dit gedeelte van het dorp onder het beschermd dorpsgezicht waardoor de sfeer en het vertrouwde beeld gehandhaafd zullen blijven.

Alle voorzieningen (winkels, school, zwembad, tennisbanen etc.) zijn op loopafstand gelegen maar misschien wel belangrijker is dat de fantastische natuur rondom het dorp alle mogelijkheden biedt voor het permanente vakantiegevoel.

Zie: www.funda.nl/koop/havelte/huis-42658373-dorpsstraat-27

Tiplijn